Gündem GSS prim borcu sorgulaması nasıl yapılıyor?

GSS prim borcu sorgulaması nasıl yapılıyor?

05.08.2016 - 10:19 | Son Güncellenme:

GSS borcu olan vatandaşlar bu bilgiye kolayca erişim sağlıyor. Artık GSS borç sorgulama işlemi zahmet olmaktan çıkıyor. Siz de E-devlet sistemi üzerinden GSS borç sorgulama işlemini kısa sürede kolayca yapabiliyorsunuz.

GSS prim borcu sorgulaması nasıl yapılıyor

Vatandaşlar yapmış belirli bir yaşa geldikten sonra iş hayatına girmektedirler. Bu iş hayatı boyunca vatandaşlar yaşamsal faaliyetlerini ve kişisel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmak zorundadırlar. İş hayatından sonraki yaşamlarında zorluk yaşamamak için ise emeklilik hakkı vatandaşlara sunulmaktadır. Bu emeklilik hayatı vatandaşları belirli bir yaşa geldikten sonra karşılamaktadır. SGK (SOSYAL Güvenlik Kurumu) kuruluşu bünyesinde bulunan sigorta kurumları tarafından vatandaşlara sunulan emeklilik ve sağlık hakları düzenli olarak aylık prim yatırılması sonucunda kazanılan haklardır. SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu), Bağ Kur ve GSS (Genel Sağlık Sigortası) adı altında hizmet veren sigorta kuruluşları farklı kesimlerde ki insanlara hitap etmektedir. Mesela SSK kuruluşu bir kimsenin yanında işçi olarak çalışan bir vatandaşın kendini sağlık ve emeklilik bakımından güvence altına almış olduğu sigorta türüdür. Bağ Kur ise herhangi bir vatandaşın kendi işi üzerinde çalışması sonucunda kendini güvence altına almış olduğu sigorta kurumudur.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

GSS ise maddi açıdan zor durumda kalmış olan insanların düşük primler ödeyerek kendini güvence altına almış olduğu sigorta kurumdur. GSS üzerinden faydalanmak isteyen vatandaşların primlerini düzenli yatırması sonucu GSS borç sorgulama işlemi vatandaşlar tarafından kullanılmaktadır. GSS borç sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için yapmanız gereken tek işlem devletimizin resmi internet sitesine giriş yapmak olacaktır. Bu resmi internet sitesi üzerinden işlem yapmak için üyelik oluşturulması gerekmektedir. Çünkü e Devlet sistemi resmi bir kurum olduğu için her vatandaşın T.C. kimlik numarası ile bir üyelik oluşturma hakkı vardır. Bu üyelik işlemi için yapmanız gereken tek işlem ise herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz şeklinde olacaktır. Bu basit işlemin ardından PTT şubesi vezne görevlisi sizden 2 TL karşılığında bir işlem ücreti talep ederek bir şifre verecektir. Bu şifreyi ve T.C. kimlik numaranızı ilgili alanlara yazarak e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra sistem otomatik olarak sizden bir kaç bilgi talep edecektir. Bu bilgiler sonucunda e Devlet sistemi bizlere daha hızlı ve daha güveli işlem yapma imkanını bizlere sunacaktır. Bu istenen bilgilerin en önemlisi e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlar yazmanızı isteyecektir. Bu işlemin en büyük katkısı vatandaşların hızlı işlem yapmasını sağlayacaktır. Güvenlik amaçlı olarak sizden istenen ise PTT şubesinin vermiş olduğu şifreyi herhangi bir şifre ile değiştirmek olacaktır. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi halledebilirsiniz.

Haberin Devamı

e Devlet sistemi üzerinden yapılan resmi işlemlerden biri de GSS borç sorgulama işlemidir. GSS borç sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için yapmanız gereken tek işlem e Devlet sistemi üzerinde bulunan arama sekmesine GSS borç sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden GSS borç sorgulama işleminizi basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.