Gündem Hangi sektörlerde KDV indirimi yapıldı? KDV indirimi yapılan ürünler hangileri?

Hangi sektörlerde KDV indirimi yapıldı? KDV indirimi yapılan ürünler hangileri?

31.07.2020 - 12:02 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayraak tarafından yapılan açıklamada bayram öncesi müjdesi verildi. Birçok sektörde yıl sonuna kadar geçerli olacak KDV indirimi kapsamında indirim yapılan sektörlerde rahat bir nefes alacak. Peki KDV indirimi hangi sektörlerde yapıldı? KDV indirimi hangi sektör için ne kadar indirildi?

Hangi sektörlerde KDV indirimi yapıldı KDV indirimi yapılan ürünler hangileri

KDV indirimi konusunda vatandaşların araştırmaları devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklama ile birçok sektörde yıl sonuna kadar uygulanacak olan KDV indirimi açıklandı. Yapılan açıklamanın ardından Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile KDV indiriminin uygulanacağı sektörler resmen açıklandı. İşte KDV indiriminin uygulanacağı sektörler...

Haberin Devamı

HANGİ SEKTÖRLERE KDV İNDİRİMİ GELDİ?

Buna göre, belirlenen sektör ve iş kollarında tanımlı mal ve hizmetlerin sunulmasında uygulanan KDV oranları, yıl sonuna kadar geçerli olmak üzere yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi.

Bu sektör ve iş kolları, iş yeri kiralama hizmeti, kongre, konferans, seminer, konser, fuar ve lunapark giriş ücretleri, düğün, nikah, balo ve kokteyl salonlarında verilen organizasyon hizmetleri, berberlik ve kuaförlük hizmetleri ile güzellik salonunda verilen hizmetler, terzilik, giyim eşyası ve ev tekstil ürünlerinin onarım ve tamiratı, ayakkabı ve deri eşyaların onarımı ile ayakkabı boyama hizmetleri, kuru temizleme, çamaşırhane, giyim eşyası ve diğer tekstil ürünlerini ütüleme hizmetleri ile halı ve kilim yıkama hizmetleri olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Hangi sektörlerde KDV indirimi yapıldı KDV indirimi yapılan ürünler hangileri

Söz konusu vergi indiriminden, malzemeleri hariç aşağıdaki faaliyetler de yararlanacak:

"Bisiklet, motosiklet ve motorlu bisikletlerin bakım ve onarımı, evde kullanılan elektrikli cihazların (buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, klima gibi) bakım ve onarımı, tüketici elektroniği ürünlerinin (TV, radyo, CD/DVD oynatıcıları, ev tipi video kameralar gibi) bakım ve onarımı, evde kullanılan ısıtma ürünlerinin (termosifon, şofben, banyo kazanı, kombi gibi) (merkezi ısıtma kazanları hariç) bakım ve onarımı, ev ve bahçe gereçlerinin bakım ve onarımı, mobilyaların ve ev döşemelerinin bakım ve onarımı, bilgisayarların, iletişim araç ve gereçlerinin, saatlerin bakım ve onarımı, müzik aletlerinin bakım ve onarımı, çilingirlik ve anahtar çoğaltma hizmetleri ile hamallık hizmetleri, motorlu kara taşıtlarının yağlanması, yıkanması, cilalanması hizmetleri ile bunlara ait koltuk ve döşemelerin bakım ve onarımı, hane sakinlerine verilen konut bakım, onarım, boya ve temizlik hizmetleri."

Ayrıca, genel orana tabi yeme-içme hizmetleri (alkollü içeceklere isabet eden kısmı hariç), yolcu taşımacılığı hizmetleri, genel orana tabi süs bitkileri ile çiçek teslimleri de KDV indiriminden faydalanacak.