Gündem Hayat veren aşk

Hayat veren aşk

15.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tek böbrekle yaşarken diğer böbreğini de kaybetme noktasına gelen Nihan Türkoğlu’nun imdadına, 42 yıllık eşi Yüksel Hanım yetişti

Hayat veren aşk

İzmir’de müzisyenlik yaparken Ereğli Demir Çelik Fabrikası’nda elektronik teknisyeni olarak çalışmaya başlayan Nihan Türkoğlu’nun böbrek problemi 14 yaşında başladı. Böbrek taşı tedavisi gören Türkoğlu o süreçte tek böbreğini kaybetti. Hayatına tek böbrekle devam eden 71 yaşındaki Türkoğlu, düzenli kan bağışı yaparken doktorların “Tansiyonun düşük” demesi üzerine daha çok tuz tüketmeye başladı. O tuz Türkoğlu’nun böbreğine zarar verdi. Son kontrollerde doktorlar böbreğinin sadece yüzde 7 oranında çalıştığını söyleyince, organ nakli listesine yazılıp diyalize girdi. Ama diyaliz sürecinin durumunu kötü etkilemesi üzerine, eşi Yüksel Türkoğlu bir böbreğini 42 yıllık kocasına bağışlamayı teklif etti.

Haberin Devamı

Başarıyla nakledildi

“Eşimin teklifine çok sevinmekle beraber ona bir şey olur endişesi yaşadım. Sonra doktorlar, endişe edecek bir durum olmadığını söyleyince kaygılarım ortadan kalktı” diyen Türkoğlu, nakil için Memorial Ataşehir Hastanesi’nden Doç. Dr. Sabri Tekin ve Doç. Dr. Gökhan Temiz’in kapısını çaldı. İstanbul’a gelerek tetkikleri yaptıran çift, nakil için engel olmadığını öğrenince ardı ardına ameliyat masasına yattı. Yüksel Türkoğlu’ndan alınan böbrek, eşi Nihan Türkoğlu’na başarıyla nakledildi.

Sevgileri tazelendi

Eşinden nakledilen böbrekle sağlığına kavuşan Nihan Türkoğlu, ameliyat sürecinin aşk tazelemelerine vesile olduğunu söyledi. Nihan Türkoğlu, “Yeniden doğdum. Eşim gözbebeğimdi şimdi ona daha fazla hayranım” dedi. Böbreğini bağışlayarak eşinin hayata tutunmasını sağlayan Yüksel Türkoğlu ise şöyle konuştu: “Nihan ‘hayatım bitti artık’ diyordu. Ben de ona endişe etmesine gerek olmadığını, seve seve böbreğimi vereceğimi söyledim. Keşke Türkiye’de organ bağışı daha fazla olsa da kimse bu sıkıntıları yaşamasa.”