Gündem Hayvanat bahçesi can dostlara otel oldu

Hayvanat bahçesi can dostlara otel oldu

28.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Depremin vurduğu illerde enkazdan kurtarılan can dostların tedavileri ve kalacakları yer bulununa kadar bakımları için Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da özel merkezler oluşturuldu. Rehabilitasyon merkezlerinde koruma altına alınan hayvanlar için resmi ve gönüllü kuruluşlar çalışma yapıyor.

Hayvanat bahçesi can dostlara otel oldu

NAMIK DURUKAN-CEM TEKKEŞİNOĞLU - Yaralı olarak kurtarılan ve ilk müdahaleleri bölgede gönüllü görev yapan veterinerler tarafından yapılan hayvanlardan bazıları Avrupa’nın en büyük hayvanat bahçesine sahip Gaziantep’in yanısıra Kahramanmaraş ve Adıyaman’da koruma altına alındı. Hayvanat bahçesi, depremden zarar gören hayvanların oteline dönüştürüldü. Depremden altı gün sonra enkazdan yaralı çıkartılan Afet adlı köpek de Kahramanmaraş’taki merkezin maskotu oldu.

Haberin Devamı

Artvin Hayvanları Doğayı İnsanları Koruma ve Yaşatma Derneği (HAYDİKO) yetkilisi Yasemin Yılmaz, “Yaklaşık 15 gün Elbistan’da arama kurtarma çalışmalarında bulunduk. Enkazdan çıkardığımız sahipli hayvanları yakın bölgelerdeki kliniklere sevk ettik. Sahipsiz sokak hayvanları ve köylerdeki büyükbaş ya da küçükbaş hayvanlara da destek olmaya gayret ettik. Enkazdan çıkardık, sağlık müdahaleleri için derneğimizin gönüllü veteriner hekimleri çaba gösterdi. Karınlarını doyurmaya, sahiplerini bulmaya, yeniden yuva bulmaya çalıştık” dedi.