Geri Dön

Hazal Kaya kaç yaşında? Nereli? Hangi dizilerde oynadı?

Hazal Kaya kimdir? Güzelliği ve başarılı oyunculuğuyla bilinen Hazal Kaya dün akşam Ali Atay ile evlendi. Sosyal medya üzerinde büyük ilgi gören çiftin düğünleri büyük beğeni topladı. Peki Hazal Kaya hangi dizilerde oynadı? İşte Hazal Kaya'nın hayatına dair bilinenler...

Hazal Kaya kaç yaşında? Nereli? Hangi dizilerde oynadı?

Adını başarılı projelerde geçiren Hazal Kaya hakkında meraklı arayış sürüyor. Oynadığı dizilerle büyük beğeni toplayan Hazal Kaya, büyük hayran kitlesine sahip. İşte Hazal Kaya hakkında merak edilen bilgiler...

HAZAL KAYA EVLENDİ

Ünlü oyuncu Hazal Kaya ile beş yıldır beraber olduğu meslektaşı Ali Atay ile evlendi.

Hazal Kaya kaç yaşında Nereli Hangi dizilerde oynadı

HAZAL KAYA KİMDİR?

Leyla Hazal Kaya (d. 1 Ekim 1990, İstanbul), Türk dizi oyuncusudur.

Hayatı

1 Ekim 1990'da İstanbul'da doğan Hazal Kaya ilkokulu Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda, liseyi İstanbul İtalyan Lisesi'nde okumuştur. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans bölümüne 2009 yılında girmiştir. Annesi ve babası avukat olan Hazal Kaya, İstanbul Balat’ta büyüdü. 1997'de annesi ve babası ayrıldıktan sonra annesiyle yaşamaya başladı. Sanatın çeşitli alanlarıyla küçük yaşlarda ilgilenmeye başlamış ve 4.5 yaşında keman, 7 yaşında bale dersleri almaya başladı. Lisede, okulun tiyatro kolunda ve korosunda olan Hazal Kaya lise devam ederken katalog çekimlerine ve bazı ajanslara da başvuruda bulundu. Lisede eğitim hayatına devam ederken Cola Turka’nın reklam yüzü oldu. 2006 yılında Acemi Cadı dizisinde 46. bölümde konuk oyuncu olarak yer aldı. Pelin karakterini oynadı. 2007 yılında lise 2. sınıftayken ilk kez Genco adlı bir televizyon dizisinde başrol oynadı. Kanal D'de yayınlanan, Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde Nihal Ziyagil'i canlandırmıştır. İlk oynadığı film ise 2011 yılında gösterime giren Selçuk Aydemir’in yapımını üstlendiği Çalgı Çengi filmidir. Aynı zamanda Ekol Drama'da Ayla Algan'dan ders aldı. Sonra da Ümit Çırak Modern Oyunculuk Teknikleri Atölyesi'nde Ümit Çırak'tan eğitim aldı. Türkçe'yle birlikte İngilizce, İtalyanca ve Almanca dillerini de konuşabiliyor.

14 Ocak 2011 Show TV'de başladığı Adını Feriha Koydum adlı diziyle ekranlara geri döndü. Başrolünü Çağatay Ulusoy'la paylaştığı dizide Feriha Yılmaz Sarrafoğlu karakterini canlandırdı. Aynı sene içinde başrolünü Ayça Bingöl ve Selin Şekerci ile paylaştığı Ay Büyürken Uyuyamam adlı sinema filminde Hülya karakterini canlandırdı. Yine başrolünü Engin Altan Düzyatan ile paylaştığı Bu Son Olsun adlı sinema filminde de Lale karakterini canlandırdı. Daha sonra annesi Ayşegül Kaya ile birlikte Bingo reklamları için kamera karşısına geçtiler. Adını Feriha Koydum dizinin 2. sezon finalinde diziden ayrılan Hazal, 2012-2013 sezonunda ATV'de yayınlanan Son Yaz-Balkanlar 1912 ile ekrana döndü. Emine karakterini canlandırdı. Ancak dizi iyi reyting almadığı gerekçesiyle yayından kaldırıldı. Daha sonra Kanal D'de yayınlanan A.Ş.K. adlı dizide tenis hocası Azra Özak karakterini canlandırdı. Fakat dizi 13. bölümde final yaptı. Bir süre sonra da yönetmenliğini Onur Ünlü'nün yaptığı İtirazım Var filminde Zeynep Bulut karakterini canlandırdı. Birçok kategoride 2014’ün en önemli isimlerini seçen ichaps’te sanatçılar kategorisinde Hazal Kaya uluslararası mükemmellik madalyası alarak "dünyanın en etkili isimleri" arasında yer aldı. 2015 yılında ise TV8'de yayınlanan, başrolünü Aras Bulut İynemli ile paylaştığı Maral: En Güzel Hikayem dizisinde Maral Erdem karakterini canlandırdı. Türk dizilerini yayınlayan ve Türk magazin dünyası ile ilgili özel programlar yayınlayan Birleşik Arap Emirlikleri merkezli MBC kanallarında yapılan anketin sonuçlarına göre en fazla beğenilen Türk kadın sanatçılar anketinde 4. sırada yer aldı. Aynı zamanda 4 kıtada 35 farklı ülkeden bulunan, 2010 Ağustos - 2015 Ağustos dönemini kapsayan resmi açıklamaları derlenen araştırmaya göre de en popüler 10 kadın oyuncu listesinde 6. sıradadır. "Lebanon Awards 2015" ödülünü kazanan tek Türk sanatçıdır. Yine Mayıs 2011 - Mayıs 2016 arasında, 4 kıta ve 35 farklı ülkeden elde edilen reyting sonuçlarına göre düzenlenen en popüler 10 kadın oyuncu listesinde 6. sıradadır. Mayıs 2016 itibaren listede 6. sıradan 5. sıraya yükseltti. En güzel 10 kadını 2016 listesinde de 5. sıradadır.

Filmografisi

Sinema

2011 Çalgı Çengi Depoya gelen genç kız Yardımcı oyuncu
2011 Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm Berna Ç. Konuk oyuncu
2011 Ay Büyürken Uyuyamam Hülya Başrol oyuncusu
2012 Bu Son Olsun Lâle Başrol oyuncusu
2013 Mavi Dalga Arzu Konuk oyuncu
2014 İtirazım Var Zeynep Bulut Başrol oyuncusu
2018 Kırık Kalpler Bankası Aslım Başrol oyuncusu

Televizyon

2006 Sıla Berrin Konuk oyuncu
2006 Taşların Sırrı Bengü Konuk oyuncu
2006 Acemi Cadı Pelin Konuk oyuncu
2007-2008 Genco Özge (Gülay Erkaya) Başrol oyuncusu
2008-2010 Aşk-ı Memnu Nihal Ziyagil Yardımcı oyuncu
2011-2012 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi Berna Ç. Konuk oyuncu
2011-2012 Adını Feriha Koydum Feriha Yılmaz Sarrafoğlu Başrol oyuncusu
2012 Son Yaz-Balkanlar 1912 Emine Başrol oyuncusu
2013 A.Ş.K. Azra Özak Başrol oyuncusu
2015 Maral: En Güzel Hikayem Maral Erdem Başrol oyuncusu
2017-2018 Bizim Hikaye Filiz Elibol Başrol oyuncusu

Traktöre çarpan otomobil takla attıBolu'da, traktöre arkadan çarparak takla atan otomobildeki 3 kişi yaralandı.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber