Gündem Her diş modeli her yüze yakışır mı?

Her diş modeli her yüze yakışır mı?

28.04.2018 - 15:09 | Son Güncellenme:

İnsanlar fizyolojik yapıları gereği birçok açıdan birbiriyle farklılıklar göstermektedir. Bu farklılıklardan en belirgin olanlarından biri ise yüz şeklidir. Yüz şekli insandan insana değişmektedir. Kimi insanların yüz şekli yuvarlak ya da oval iken kimi insanların yüz şekilleri üçgen şeklinde olabilmektedir.

Her diş modeli her yüze yakışır mı

Dış görünüşümüzü yüz şekli nasıl etkiler?

Haberin Devamı

Yüz şekilleri elbette ki insanın dış görünüşüne direkt olarak etki yapmaktadır. En basit haliyle düşündüğümüzde saç şekli bile insanın yüzüne göre yapılan bir şeydir ve bir bütünlük oluşturulduğu takdirde yakıştığı ve güzel olduğu söylenebilir. Bugün biraz daha alışılmışın dışında olarak yüz şeklinin diş modeli ile bağlantılı olup olmadığını konuşacağız. Şöyle bir örnekten yola çıkalım. Bazı insanların dişleri inci gibidir. Bazı insanların dişleri ise dışa doğru çıkıktır. Peki ya bunu belirleyen nedir?

Bunu belirleyen elbette ki insanın çene yapısı ve yüz şeklidir. Dişler çene üzerine oturur ve yanaklarınızın dudaklarınızın görünüşüne doğrudan katkı yapar, örneğin eksik dişi olan kişilere baktığımızda yanaklarının içe çökük olduğunu veya ön dişleri eksik olduğu takdirde dudaklarının büzülmüş hâlde olduğunu görürüz. Bu örnek dişlerin yüz şekline olan etkisini açıklamak için önemli bir örnektir.

Haberin Devamı

Yüz şekline uygun diş modeli yapılması mümkün müdür?

İlk defa karşılaştığınız insanlar üzerinde güzel bir izlenim yaratmak istiyorsanız gülüşünüz gerçekten çok önemlidir. Güzel bir gülüş için ise yüz şekliniz ve diş modeliniz uyumlu olmalıdır, keza yüzünüz ne kadar güzel olursa olsun o yüze uygun olmayan bir diş şekli kötü bir görünüşe sahip olmanıza sebep olabilir. Günümüzde bunun için birçok cerrahi operasyon yapılabilmektedir. Mevcut olan diş modeliniz değiştirilerek yüzünüze göre altın oran kullanılarak yeni diş modelleri üretilebilmekte ve eskisi ile değiştirilebilmektedir. Elbette bu operasyonlarda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

  • İlk olarak en önemlisi yalnızca eski diş yapınıza değil çene ve yüz yapınıza da bakılması gereklidir.
  • İkinci önemli olan husus ise her cerrahi operasyon gibi alanında yetkin kişiler tarafından yapılmasıdır.

Yüz şekli ve diş modeli birbirini tamamlayan iki yapboz parçası gibidir. Birbiriyle uyumlu olduğu sürece güzeldir, aksi takdirde kötü bir görünümleri olacaktır.