Gündem HES KODU ALMA/EŞLEŞTİRME: Temaslı kişiler HES uygulamasında riskli mi görünüyor?

HES KODU ALMA/EŞLEŞTİRME: Temaslı kişiler HES uygulamasında riskli mi görünüyor?

29.01.2022 - 13:25 | Son Güncellenme:

HES kodu nasıl alınır, sorgulanır? HES kodu ve İstanbulkart eşleşmesi nasıl yapılır? Kişinin riskli ya da risksiz olduğunun öğrenildiği HES uygulaması ile HES kodu sorgulama yapılıyor. Peki, temaslı kişiler HES uygulamasında riskli mi görünüyor. PCR testi zorunluluğunun kaldırılmasının ardından HES kodu ile ilgili bir değişiklik daha yaşandı.

HES KODU ALMA/EŞLEŞTİRME: Temaslı kişiler HES uygulamasında riskli mi görünüyor

Temaslı kişiler aşılarını yaptırmış ya da son 6 ay içerisinde kovid geçirmiş ise karantinaya alınmıyor. Peki, HES kodu riskli görünüyor mu? Semptom gelişmesi durumunda temaslı kişi 5. günde PCR testi yapılmazsa HES uygulamasında riskli olarak görünecek. Peki, HES kodu nasıl ve nereden alınır? İşte HES kodu ile ilgili detaylar.

Haberin Devamı

HES KODU NASIL ALINIR?

HES kodu, e-Devlet, mesaj ve Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden alınıyor. e-Devlet sistemi üzerinden HES kodu almak için https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresine erişim sağlanması gerekiyor. HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır. Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilir 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

HES KODU NASIL ALINIR?

İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

İstanbulkart HES kodu eşleştirmesi için 'https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/' adresine erişim sağlamanız gerekiyor. Daha sonra ise İstanbulkart’ınızla HES kodunuzu eşleştirmek için bilgileri doldurmanız ve Kaydet butonuna tıklamanız gerekiyor.

Haberin Devamı

İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞTİRME EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!