Gündem Hibrit ne demek? Hibrit eğitim modeli nedir, okullarda nasıl olacak?

Hibrit ne demek? Hibrit eğitim modeli nedir, okullarda nasıl olacak?

02.09.2021 - 23:29 | Son Güncellenme:

Hibrit ne demek, hibrit eğitim modeli nedir? soruları gündemde yer alıyor. Koronavirüs ile birlikte sıklıkla ifade edilen hibrit eğitimi, MEB ve YÖK tarafından açıklanmıştı. Peki, hibrit eğitimi nedir, karma eğitim ne demek?

Hibrit ne demek Hibrit eğitim modeli nedir, okullarda nasıl olacak

Koronavirüs nedeniyle okullarda yüz yüze eğitim uzun süre askıya alınmıştı. YÖK, 6 Eylül'de açılacak okullarda hibrit eğitimin de uygulanacağını ifade etti. Öte yandan hibrit eğitim, daha önce MEB tarafından da gündeme getirilmişti.

Haberin Devamı

HİBRİT EĞİTİM MODELİ NEDİR?

Karma öğrenme, hibrid öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır. Kullanılan teknolojilerin yanı sıra farklı eğitim felsefelerinin geleneksel öğrenme ortamında birlikte kullanılması da harmanlanmış öğrenme olarak tanımlanmaktadır.

Harmanlanmış öğrenme geleneksel eğitimi desteklemek amacıyla teknolojik materyallerin kullanılması olarak düşünülmemelidir. Harmanlanmış öğrenmedeki denge çevrimiçi ağırlıklı eğitim veren bir kurumun verimliliği arttırmak amacıyla çevrimiçi eğitime ek olarak yüz yüze ders vermesi olarak da düşünülebilir.