05.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:
SERTAÇ KOÇ Ankara
Kendilerini “peygamber” olarak tanıtarak birçok dolandırıcılık yaptıkları belirlenerek, tutuklanıp cezaevine gönderilen Orhan, Erhan ve Hüseyin Ç. isimli kuzenler, geçen ay tahliye olmalarının ardından yine dolandırıcılığa başladı.
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, dolandırıcı kuzenlerin son kurbanı Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli bir albayın Bilkent Üniversitesi’nde okuyan oğlu A.K. oldu. Polis, Hacı Bayram Camii’nde namaz kıldıktan sonra yaklaştıkları A.K.’nın yaklaşık 30 bin lirasını alarak kayıplara karışan sahte peygamberleri her yerde arıyor.
Derslerinde başarı istedi
Olay şöyle gelişti: 18 yaşındaki A.K., derslerinde başarılı olmak için Ulus’taki Hacı Bayram Camii’ne giderek namaz kıldı. Namazdan sonra A.K.’nın yanına yaklaşan Orhan Ç., A.K.’ya dini hikayeler anlatarak, “Ben Hızır Aleyhiselam’ım korkma. Allah seni imtihan ediyor ve derslerinde başarılı olman için senden bir kurban bekliyor. Bana para ver, senin yerine kurbanını keseyim” dedi.
Bu sözlere inanan A.K., üzerindeki 400 TL’yi Orhan Ç.’ye verdi. Orhan Ç. daha çok para getirmesini istedi ve ikili aynı yerde buluşmak üzere sözleşerek ayrıldı. Orhan Ç., sonraki gün A.K.’yi telefonla arayarak, “Senin kalbin çok temiz. Seni İdris ve İlyas peygamberlerle de tanıştıracağım. Onlar da senden kurban isteyecek, çok para getir” dedi. A.K. annesinin 30 bin liralık ziynet eşyasını bozdurarak Hacı Bayram Camii’nde Orhan Ç., kendini “İlyas Peygamber” olarak tanıtan Erhan Ç. ve “İdris Peygamber” olarak tanıtan Hüseyin Ç. ile buluştu. Sahte peygamberler Orhan Ç., Erhan Ç. ve Hüseyin Ç., burada A.K.’dan 30 bin TL’yi aldıktan sonra kayıplara karıştı.
Sahte peygamberlere 30 bin TL kaptıran A.K., durumu ailesine anlatınca, aile hemen polise başvurdu. Polis şimdi her yerde sahte peygamberleri arıyor.
Kurban listesi kabarık
Orhan Ç., Erhan Ç. ve Hüseyin Ç. isimli kuzenler aynı yöntemle 2006’da bir işadamının 2.5 milyon lirasını aldı ve şikayet üzerine tutuklandı. Dolandırıcılar geçen yıl bir millletvekilinin hukuk öğrencisi oğlundan bin lira para, bir dizüstü bilgisayar ve annesine ait altın kol saatini aldı. Ancak aile şikayetçi olmayınca serbest kalan sahte peygamberler, Şubat 2011’de oğlu kanser tedavisi gören bir işçinin 8 bin lirasını aldıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.