Gündem Hrant Dink soruşturmasında Mumcu ve Zenit ifade verdi

Hrant Dink soruşturmasında Mumcu ve Zenit ifade verdi

27.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü Amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit, “şüpheli” sıfatıyla Savcı Gökalp Kökçü’ye ifade verdi.

Hrant Dink soruşturmasında Mumcu ve Zenit ifade verdi


Savcının “ihmali davranışla ölüme sebebiyet verme” ve “görevi kötüye kullanma” suçundan tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk ettiği şüpheliler, “yurt dışına çıkış yasağı”ndan oluşan adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı. Muhittin Zenit’in, Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’na 17 Şubat 2006’da gönderilen yazıya ekli F4 raporunu hazırladığı ve bu raporda “ses getirici bir eylemde bulunularak Dink’in öldürüleceği” şeklinde uyarılar olduğu iddia edilmişti.
Geçtiğimiz gün ifade verme işleminin ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen ve adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılan dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı’nın avukatın tarafından da “adli kontrol tedbirinin kaldırılması” amacıyla mahkemeye itiraz dilekçesi sunulduğu öğrenildi.