Gündem İbrahim Küçük son yolculuğuna uğurlandı

İbrahim Küçük son yolculuğuna uğurlandı

27.01.2016 - 18:10 | Son Güncellenme:

Suriye’de, Türkmen Dağı bölgesini savunmak için gönüllü olarak gittiği bölgede bombardımanda yaşamını MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük son yolculuğuna uğurlandı.

İbrahim Küçük son yolculuğuna uğurlandı

Suriye Bayırbucak’taki Türkmendağı’nda savaşırken Esad rejimini destekleyen Rus uçaklarının bombardımanında hayatını kaybeden MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük için Fatih Camisi’nde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Türk savaş uçaklarının 24 Kasım’da düşürdüğü Rus SU-24 savaş uçağından atlayan pilot Oleg Peşkov'un öldürüldüğü yönünde açıklama yapan Alparslan Çelik de törendeydi. Musalla taşının yanında bir süre saygı nöbeti tutan Alparslan Çelik, cenaze namazını da en ön safta kıldı.

CENAZE NAMAZINI "CÜBBELİ AHMET HOCA" KILDIRDI

İbrahim Küçük için Fatih Camii’nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını, kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü kıldırdı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ile MHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan eski Milletvekili Meral Akşener de Küçük’ün cenazesine katıldı.

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ve MHP İstanbul teşkilatı da tam kadro cenazedeydi. Ülkü Ocakları üyesi gençler cami avlusunu pankartlarla doldurdu. İbrahim Küçük’ün kızlarıyla çektirdiği fotoğraf da avluda yer aldı.

Haberin Devamı

AKŞENER TESELLİ ETTİ

Türk Cumhuriyetleri’nin bayraklarını taşıyan gençler, Türk ve Türkmen bayrağına sarılı tabutun başında nöbet tuttu. İbrahim Küçük’ün kızları Zeynep ve Elif yakınlarının kucağında cenaze törenine katılırken, acılı eşi Nurgül Küçük gözyaşı döktü. Eşinin tabutuna sarılıp ağlayan Nurgül Küçük’ü, Meral Akşener teselli etmeye çalıştı.

AKYILDIZ’IN YANINA DEFNEDİLDİ

Cenaze namazının ardından, İbrahim Küçük’ün tabutu cenaze aracına konuldu. Kalabalık da cenazenin peşinden sloganlarla Edirnekapı’ya kadar yürüdü. Küçük’ün cenazesi, Edirnekapı Mezarlığı’nda, Esenyurt’ta seçim çalışmaları sırasında öldürülen MHP’li Cengiz Akyıldız’ın yanında toprağa verildi.