Gündem İhtiyaç ne popülerizm ne racon kesecek biri

İhtiyaç ne popülerizm ne racon kesecek biri

20.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, parlamento muhabirleriyle bir araya gelerek soruları yanıtladı.

İhtiyaç ne popülerizm ne racon kesecek biri

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Savaş, bir süre önce yaptığı cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili açıklamalarının sorulması üzerine şunları söyledi: “Adaydan önce sistemi konuşmak lazım. Elin yabancısı sistemle bir yere geliyor, kişilerle bir yere gelmiyor. Ben onu orada ima ettim. Çok aday arıyorlarsa dedim, Kemal Bey olmazsa beni de deftere yazın dedim. Ama kendi arkadaşlarımla ilgili hiçbir şey söylemedim. Onlar da yapabilir, başarılılar, ikisi de yapabilirler dedim. Ama CHP sadece birkaç kişiden ibaret değil, büyük bir aile. Ben daha başarılıyım demedim, beni de deftere yazın.”

Haberin Devamı

‘Kurtarıcı lazım değil’

Adayın açıklanmasının en son aşamaya bırakılması gerektiğini vurgulayan Savaş, “Şu anda bir koordinatör gibi çalışacak, Türkiye’yi normalleştirecek, huzura katkı sağlayacak ve her rengi bütünleştirecek bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var. Racon kesecek değil, kurtarıcı değil, ahenkle bu ülkeyi yönetecek bir cumhurbaşkanı olmalı. O yüzden şu an da Türkiye’nin ihtiyacı olan şey ne popülerizm ne de racon kesecek birisi” ifadelerini kullandı.

Savaş, “Genel Başkanımız aday olursa tabi ki yanındayız. 40 yaş üzeri üniversite mezunu olan herkes için bu makam çok onurlu bir makamdır. O makam için benim de adım geçiyorsa onur duyarım dedim. Herkesin de saygı duymasını isterim. Aday kim olursa olsun biz çalışacağız. Bu kişilere bağlı bir durum değil” dedi.

Haberin Devamı

‘3 gün kala karar çıkarsa’

İmamoğlu ile ilgili kararın siyasi olduğunu söyleyen Savaş “İmamoğlu’nun önü açıldı mı, kapandı mı, o sürece bağlı. Normal şartlarda Türkiye’de istinaf ve gerekirse Yargıtay sonucu 1.5 yılda falan alınıyor. Bu süreç içerisinde her şey normal giderse aday olabilir tabii ki. Ama aday yaptınız, seçime üç gün kala istinaf karar verdi, ne yapacağız? Böyle bir handikap da olabilir. Altılı masa bunu enine boyuna konuşacak” ifadelerini kullandı.

‘Suriyeli seçmen yüzde 85 arttı’

Türkiye’deki Suriyeli seçmen sayısının yüzde 20’sinin Hatay’da olduğunu söyleyen Savaş, “Suriyeli seçmen sayımız yüzde 85 arttı. Bu doğum oranları ve vatandaşlık verme hızı böyle devam ederse milletvekili sayıları da buna göre değişecek. Vatandaşlığın bu kadar kolay verilmesinin nedeni sorgulanmalı” dedi.