Gündem İmamoğlu'dan MÜSİAD'a ziyaret: İş birliği yapmanın temelini atmış olduk

İmamoğlu'dan MÜSİAD'a ziyaret: İş birliği yapmanın temelini atmış olduk

27.02.2024 - 11:33 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı ve dernek üyelerini ziyaret etti.

İmamoğludan MÜSİADa ziyaret: İş birliği yapmanın temelini atmış olduk

Basın açıklamasında konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, "Bugün MÜSİAD'ta bulunmaktan ötürü mutluyum. MÜSİAD, İstanbul'un ve Türkiye'nin önemli bir iş dünyası kuruluşu, yoğun çalışmalar olduğunu biliyorum. Tabii daha önce de gelme arzumuz olmuştu ama o zaman sağlıklı bir diyalog oluşturamamıştık. Sağ olsun Sayın Başkan hem sürece dönük nezaketiyle bizi de ziyaret etmesiyle beraber bu buluşmanın çok değerli olduğunu şu anda hissediyorum. Hem kendisine hem de yönetimine çok teşekkür ederim bugünkü karşılamalarından ötürü. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak iş dünyasıyla olabildiğince en yüksek seviyede iş birliğinin İstanbul için çok değerli olduğunu bilen bir yönetimiz, bilen bir heyetiz" dedi.

Haberin Devamı

İmamoğlu, Sayın başkan ve heyetinin hem bu dönem yaptıklarımızla ilgili kısmen bilgi sahibi yaptık hem de kısmet olur ise önümüzdeki 5 yıl içinde nasıl iş birlikleri olabilir noktasında düşüncelerimizi karşılıklı paylaştık. Çok değerli oldu. Zira inanıyoruz ki İstanbul'umuz bütün düşüncelerle, bütün kurum kuruluşlarla, bütün sektörlerle ya da paydaşlarla iş birliğini en yüksek noktaya taşıdığı takdirde çok daha başarılı olacaktır. Yoksa tek başına hiçbir kurum, hiçbir kişi, hiçbir oluşum çok fazla bilgiye sahip olduğunu iddia edemez. Biliyoruz ki MÜSİAD'ın içerisinde de çok zengin bir bilgi kaynağı ve tespitler var. Bu yöndeki iş birliğini umuyorum önümüzdeki süreçte daha güçlü bir seviyeye taşırız. Tekrar Sayın Başkan'a ve heyetine teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İmamoğludan MÜSİADa ziyaret: İş birliği yapmanın temelini atmış olduk

"HEP BERABER İŞ BİRLİĞİ YAPMANIN TEMELİNİ DE ATMIŞ OLDUK"

İmamoğlu'nun ziyaretinden memnun olduklarını belirten MÜSİAD Başkanı Mahmut Asyalı ise, "Bugün, İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve Bakırköy Belediye Başkan adayı Ayşegül Hanım kurumumuzu ziyaret ettiler. Bir nezaket ziyareti oldu. Sayın Başkanım daha önce hiç gelmemişti. Teşrifleriyle bize onur verdiler. Genelde İstanbul özelinde konuştuk. İstanbul'da, özellikle depreme hazırlık noktasında ve diğer konularda yapılacak çalışmaları istişare ettik. Biz de MÜSİAD olarak, kurum adına yaptığımız çalışmalarla ilgili bilgi verdik. Bundan sonra, inşallah umuyorum ki, ilerleyen zamanlarda da hem MÜSİAD hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak, birçok alanda hep beraber iş birliği yapmanın temelini de atmış olduk. Ben tekrar sayın başkana ve bütün heyetine ziyaretleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Yazarlar