Gündem İmralı artık daha çok F tipi

İmralı artık daha çok F tipi

07.07.2010 - 00:49 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanlığı, terörist Abdullah Öcalan’ın tutulduğu İmralı Adası’ndaki yüksek güvenlikli cezaevinin dış güvenliğini sağlayan, kamuoyunda “bordo bereliler” olarak bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı birliklerin adadan çekildiğini açıkladı

İmralı artık daha çok F tipi

Bakanlık, bu kararı alan Genelkurmay Başkanlığı’nın adanın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nca sağlanan deniz güvenliğini de Sahil Güvenlik Komutanlığı’na devrettiğini duyurdu.
Genelkurmay Başkanlığı’nın bu tasarrufuyla, “askeri yasak bölge” statüsünü sürdüren adanın güvenliği bütünüyle İçişleri Bakanlığı’na bağlı jandarma ve sahil güvenliğe devredildi. Böylece, mahkûm nakledilmesi ve yeni odalar yapılmasının ardından, güvenlik açısından da İmralı’da, F tipi standartlarına geçildi. Öcalan’ın avukatlarından Ömer Güneş, “Göstermelik, önemsiz değişiklikler. Standartları ve durumu değiştirmez. Biz güvenlik açısından değişen bir şey hissetmedik” dedi.
Adalet Bakanlığı kaynakları, Genelkurmay’ın yaptığı değişiklikleri dün kendilerine bildirdiğini belirterek, “Adanın yüksek güvenlikli statüsü devam ediyor. İç güvenlik zaten Adalet Bakanlığı’nda” diye konuştular.