Gündem İran'da deprem! Van ve çevre illerde de hissedildi

İran'da deprem! Van ve çevre illerde de hissedildi

28.01.2023 - 21:25 | Son Güncellenme:

AFAD verilerine göre saat 21.14'te merkez üssü İran olan 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Van ve çevre illerden de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Türkiye saati ile 21.14'te merkez üssü İran'ın Hoy kentinde yerin 6.5 kilometre derinliğinde 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Van, Hakkari ve Iğdır'dan da hissedildi. AFAD'dan depremle ilgili açıklama geldi.

Haberin Devamı

AFAD'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, “İran’da meydana gelen deprem sonrası ülkemizde olumsuz bir durum yoktur” dedi.

AFAD Başkanı Sezer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Geçmiş olsun Van. Azerbaycan İran sınırında meydana gelen ve Başkale ilçemizde de hissedilen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası çok şükür ülkemizde olumsuz bir durum yoktur. İlgili tüm ekiplerimiz alan taramalarına devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

İranda deprem Van ve çevre illerde de hissedildi

KENDİLERİNİ DIŞARI ATTILAR

Deprem, Van kent merkezi ile ilçelerden de hissedildi. Sarsıntı, kentte kısa süreli endişeye neden olurken, hisseden vatandaşlar kendilerini dışarı atarak bir süre kar yağışı altında bekledi.

Haberin Devamı

İranda deprem Van ve çevre illerde de hissedildi

Ekipler, depremin İran sırını yakın bölgelerde hasara neden olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlattı. Şu ana kadar bölgede herhangi bir olumsuz bir duruma rastlanmazken, ekiplerin çalışmaları sürüyor. Deprem, Hakkari, Yüksekova, Van ve Başkale'de de hissedilirken, kısa süreli paniğe neden oldu.

Yazarlar