Gündem İstanbul’da 39 bin polis görevli

İstanbul’da 39 bin polis görevli

31.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yılbaşı için güvenlik güçleri, sağlık camiası ve yerel yönetimlerle birlikte tüm önlemlerin alındığını açıkladı.

İstanbul’da 39 bin polis görevli

Yerlikaya, “Yılbaşı günü ve gecesinde 39 bin polisimiz, 4 bin jandarmamız, denizde 10 noktada görev yapacak sahil güvenlik ekiplerimiz, bini aşkın zabıta, itfaiye, 112 ambulans, hastanelerimizdeki acil servis görevlilerimiz ve Valiliğimiz Komuta Kontrol Merkezi koordinasyonuyla hizmetinizdeyiz” dedi.

Haberin Devamı

İBB’den yılbaşı önlemleri

- İstanbul genelinde 277 zabıta gece boyu görev yapacak.

- İETT, metrobüs dahil 20 hatta 665 ek sefer düzenleyecek.

- Metro ve Marmaray saat 02.00’a kadar çalışacak.

- Kadıköy-Karaköy Şehir Hatları’nda seferler gece 01.00’a kadar devam edecek.

Ankara’da 15 bin polis

Ankara’da bugün il genelinde 15 bin polis görev yapacak. Başta 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı olmak üzere vatandaşların kutlamalara yoğun katılacağı noktalarda görevliler önlem alacak. Taciz ve yankesicilik olaylarına karşı güven timleri, temizlik görevlisi, simitçi ve boyacı gibi davranarak olaylara müdahale edecek. Ayrıca kritik noktalarda olaylara müdahale için özel harekat, terörle mücadele, istihbarat, bomba imha ve çevik kuvvet şubesine bağlı ekipler de hazır bulunacak. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de sorumluluk bölgelerinde önlem alacak.