Gündem ‘İstanbul için yola çıkıyorum’

‘İstanbul için yola çıkıyorum’

16.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İBB Başkanı İmamoğlu, siyasi rotasına ilişkin “Şehrimizin yağmalanmasına, adaletsizlik ve çevre katliamına karşı İstanbul’u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum” dedi. Adaylığının net olup olmadığına ilişkin sorulara İmamoğlu, “Ben ‘Adayım’ demedim. ‘Yola çıkıyorum’ dedim. Bu yolculuğun güçlü olduğunu görüyorum” diye konuştu.

‘İstanbul için yola çıkıyorum’

Gülden Çoktan - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Haliç Kongre Merkezi Galata Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Yeni siyasi yol haritasını açıklayan İmamoğlu, özetle şu mesajları verdi: 

Haberin Devamı

“İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır. Bu sözü önemsiyorum. Şüphesiz yerel seçimlerde İstanbul’u kazanmak büyük bir siyasi başarıdır. İstanbul’u kazanan belediye başkanı, dünyanın en önemli ve en güzel şehirlerinden birine hizmet etme onuruna ulaşır. Eğer o kişi milletin ona tanıdığı bu fırsatı iyi değerlendirir, milletin takdirini kazanırsa, bu başarı onu ulusal ve uluslararası siyasette başka noktalara taşır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni korumalıyız. Geçen sürede gördük ki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni gayri hukuki yollardan elde etmek için birçok yol denendi. Denemeye devam edecekler. Bunu şimdiye kadar halkımızın feraseti sonucu başaramadılar. Şimdi seçimlerde İstanbul’u tekrar kazanmak için bir araya gelmeliyiz, aramızdaki tartışmaları bir kenara bırakıp odaklanmalıyız. Bu büyük başarı için, parti ayrımı yapmadan, beraberce hareket etmemiz gerekiyor. Ben 2019 seçimlerindeki gibi partiler ötesi İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım.” 

Haberin Devamı

‘CHP kaybedemez’ 

CHP’nin ikinci parti olmakla övenmemesi gerektiğini söyleyen İmamoğlu, “Sevgili Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarım, artık Cumhuriyet Halk Partisi seçim kaybedemez. Kaybetmemeli. CHP ikinci parti olmakla övünemez. Övünmemeli. Durum idare edemez. Etmemeli. Cumhuriyet Halk Partisi önderliğindeki toplumsal ve siyasal muhalefetin yerel seçimleri kazanması bir zorunluluktur” dedi. İmamoğlu, şöyle devam etti: “Şehrimizin yağmalanmasına, adaletsizlik ve çevre katliamına karşı İstanbul’u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum. Dört sene boyunca olduğu gibi, 16 milyona eşit hizmet götürmek için yola çıkıyorum. Yoksulluğu söküp atan  

refah içinde bir şehir oluşturmak için yola çıkıyorum. Bu anlayışla 2019’da olduğu gibi, CHP’li yol arkadaşlarımla, farklı partilere gönül veren İstanbullularla, kentine sahip çıkan, oyuna sahip çıkan İstanbul gönüllüleriyle tekrar İstanbul ittifakını kurmaya geliyorum.” 

‘Biri Özgür Özel’dir’

İmamoğlu, basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Konuşmanızla adaylığınızı açıklamış oldunuz. Bu durumda 29 Mayıs’ta ilan ettiğiniz değişim çağrısının muhatabı ve taşıyıcısı kim olacak?” soruna İmamoğlu, şöyle cevap verdi: 

Haberin Devamı

“Ben, 28 Mayıs’tan sonra yaptığım açıklamada neredeysem tam da oradayım. Bu işin göbeğindeyim. En üst düzeyde bu sürece dönük mücadelemi vereceğim. Bugünden varsayımlar üzerinden konuşmayı doğru bulmuyorum. Ben hala Genel Başkan’ın, değişim ve dönüşüm sürecinin liderliğini yaparak partimizin tüm kadrolarıyla yenilenmesiyle yeni bir siyasi parti mimarıyla geleceğe coşkulu bir şekilde ulaşmasını sağlayıcı bir süreci hazırlaması gerektiğini düşünüyorum. CHP’nin tarihini bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Biri Özgür Özel’dir.” 

‘Adayım demedim’

“Bazı belediye başkanları sizi hedef alan açıklamalar yapıyor. Siz, ciddi bir ittifakla bu işin kazanabileceğini söylüyorsunuz. Adaysanız diğer ilçelerdeki adaylarla ilgili düşünceniz nedir” sorunu İmamoğlu, şöyle cevaplandırdı:
“Elbette ki ben parti süreçlerini ve disiplinini iyi bilen bir insanım. Bazı parti içerisinde görevi olan kişilerin kamuoyunda yaptığı bir kısım açıklamalar ne kadar kritik disiplin sorunu ise benim de ‘Adayım’ demem aynı sorunu içerir. Ben ‘Adayım’ demedim. ‘Yola çıkıyorum’ dedim. Bu yolculuğun güçlü olduğunu görüyorum.”

Haberin Devamı

Mesajlaşma iddiasını yalanladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan “Kararını ver, belediye başkanı adayı mısın, değil misin? Bu tartışmalar partiyi yoruyor. Aday değilsen İstanbul’a bir aday hazırlayacağım” şeklinde mesaj alıp almadığına dair sorulan soruya İmamoğlu, “Genel başkanımızdan, böyle tekil kiple hiçbir zaman bir mesajlaşmamız olmadı.
Çok saygı ve sevgi çerçevesinde mesajlaşmalarımız oldu. Bu bağlamda böyle bir mesajlaşmamız yoktur” dedi.

Yazarlar