Gündem İstanbul’un nüfusu 2.5 milyon azalacak

İstanbul’un nüfusu 2.5 milyon azalacak

06.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Orta Anadolu’nun bütün sanayi kentlerini demir yollarıyla Mersin ve İskenderun’a bağlayacaklarını belirterek, “850 bin istihdam alanı yaratacağız. İstanbul’un nüfusu 2.5 milyon azalacak” dedi.

İstanbul’un nüfusu 2.5 milyon azalacak

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Mersin ve Muğla’da düzenlenen mitinglere katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KARDEŞLİĞİ GETİRECEĞİZ: Mersin, değişime hazır mısın? Birlikte değiştireceğiz. Bir otoriter yönetimi, demokratik yollarla göndereceğiz ve Türkiye’ye huzuru, bereketi getireceğiz. Türkiye, güzel bir ülke ve bu güzel ülkede hepimiz dostça yaşayacağız. Bugün aynı zamanda Hıdırellez, baharın gelişini müjdeliyor bize. Ben de size baharı vaat ettim, güzel baharlar gelecek diye. Emin olun bu ülkeye güzel baharları beraber, birlikte getireceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz.

350 BİN DEPREMZEDEYİ KUCAKLADINIZ: Depremzedeleri en çok kucaklayan Mersinliler. Size sadece benim değil, Türkiye’nin size minnet borcu var. 350 bin depremzedeyi kucakladınız. Onların dertleriyle dertlendiniz, onların sorunlarını çözmek için oturdunuz çaba harcadınız.. Ben bütün depremzedelere söz verdim. Evleri yıkılan, dükkanları yıkılan, ahırları yıkılan bütün depremzedelerin evlerini, işyerlerini ve ahırlarını yapacağım ve 5 kuruş para almadan onların hakkını teslim edeceğim. Öyle 20 yıl borçlanma falan olmayacak.

Haberin Devamı

DEMİRYOLLARIYLA BAĞLAYACAĞIZ: Mersin’i bu bölgenin en güçlü kentlerinden birisi haline getireceğiz. Orta Anadolu’nun bütün sanayi kentlerini, demiryollarıyla Mersin ve İskenderun’a bağlayacağız. Dolayısıyla sanayici fabrikasında üretiyorsa demiryoluyla Mersin veya İskenderun limanlarına geldiği zaman ek bir ücret ödemeyecek. Bütün lojistik masraflarını biz karşılayacağız. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde burada yaklaşık 850 bin yeni istihdam alanı yaratacağız.

İSTANBUL’UN NÜFUSU AZALACAK: 5 yıl içerisinde İstanbul’un nüfusu yaklaşık 2 buçuk milyon azalacak. Bu bölge ‘özel ekonomi bölgesi’ olacak. Bu bölgeyle ilgili özel yasa çıkacak. Akdeniz Havzası, Türkiye’nin ürettiği en güçlü havza haline gelecek. Türkiye’nin kazandığı en güçlü havza haline gelecek. Maden rafinerisi, metal rafineriniz de olacak. Dışarıdan pahalıya aldıklarımızı kendimiz üreteceğiz. Kendimiz satacağız ve kendimiz kazanacağız.

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ GÖNDERECEĞİZ: Suriyeli kardeşlerimizi en geç iki yıl içinde kendi ülkelerine uğurlayacağız. Asla ırkçılık yapmayacağız. Onların yollarını, okullarını, köprülerini, kreşlerinin tamamını AB fonlarıyla yapacağız. Bizim müteahhitlerimiz yapacak. Gidecekler kendi ülkelerine, kendi ülkelerinde baba toprağında rahat etmelerini sağlayacağız. Meşru hükümetle karşılıklı büyükelçilikleri hemen açacağız. Gidenlerin can ve mal güvenliklerini tamamen sağlayacağız.

Haberin Devamı

İstanbul’un nüfusu 2.5 milyon azalacak

‘15 Mayıs’ta çay en az 15 TL olacak’

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 lira 30 kuruş olarak açıkladığı yaş çay alım fiyatına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, bu fiyatın bir kilogram yaş çay yaprağının maliyetini dahi karşılamadığını belirterek, “Söz veriyorum, 15 Mayıs’ta göreve gelir gelmez, çay fiyatı refah payıyla beraber en az 15 TL olacak” vaadinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: “Erdoğan, çayın anavatanı Rize’de, çayın taban fiyatına müjde verir gibi sadaka zammı açıkladı. Bu zamla yaş çay taban fiyatı 11,30 TL oldu. Maliyetleri bilmiyor mu? Biliyor elbette. 1 kg yaş çay yaprağının maliyeti 11,32 TL’yi buluyor. Ziraat odalarının analizlerini görmezden geliyor, üreticinin alın terini yok sayıyor, sadece çay baronlarının dediklerine kulak veriyor, onların çıkarlarını gözetiyorlar. Üretici bırakın gelecek yıl için kenara para koymayı, ürününü zararına satmaya zorlanıyor. Düzelteceğiz sevgili halkım. Bay Kemal sözü veriyorum. 15 Mayıs’ta göreve gelir gelmez, çay fiyatı refah payıyla beraber en az 15 TL olacak.” -ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

‘En düşük memur maaşı 21 bin 265 TL olacak’

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “Kamu. Memurlar” başlığı ile paylaştığı videoda memura maaş zammı vaadinde bulundu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Sevgili halkım; memurlar perişan, açıkça söylemek gerekirse tarumar edilmiştir. Evleri barkları viranedir. Borca sürüklenmişlerdir. Ben, bu haksızlığa seyirci kalamam. Ben, rakam insanıyım. Rakama bakarım, kararımı veririm. 2012 yılında en düşük memur maaşı, asgari ücretin 2,5 katıydı. Şu anda bu oran 1,4’lere kadar geriledi. İşte bu yüzden, iktidara gelir gelmez en düşük memur maaşını asgari ücretin 2,5 katına çıkaracağım. Yani bugünün tutarlarıyla söyleyecek olursam; en düşük memur maaşı net 21 bin 265 lira seviyesinde olacak. Denizli mitingimizde de söyledim; 15 Mayıs’tan sonra 100 bin yeni güvenlik personeli atayacağız. Atama bekleyen 100 bin öğretmenimizi öğrencileri ile buluşturacağız. Sözleşmeli öğretmen, ücretli öretmen, kadrolu öğretmen gibi ayrımları ortadan kaldıracağız. Tüm öğretmenler kadrolu olacak. Daha neler yapacak neler bu Bay Kemal. Bekleyin, görün.”-ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

‘Seçimi sabote edebilirler’

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kaybedeceğini anlayan bir siyasal iktidar, özellikle kendisini devlet olarak tanımlama pozisyonuna gelmiş olan bir iktidar, gitmemek için devletin bazı unsurlarını kullanarak olayı sabote edebilir. Bu konuda da bütün vatandaşlarımıza, partililerimize uyarı yaptık” dedi. Karar TV’de canlı yayına katılan Kılıçdaroğlu, YSK’ya da güvenmediklerini belirterek, “İstanbul seçimlerinde bu çok net bir şekilde ortaya çıktı. Başka bir yerden talimat alıp karar veren bir otoriteye güvenme şansınız yok” ifadelerini kullandı. -ANKARA Milliyet

İstanbul’un nüfusu 2.5 milyon azalacak

Yavaş’tan sert tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş “Bunlar LGBT’ci” denildiğini belirterek, “Aslında bir şey demek istiyorlar, kötü bir şey. Anlıyorsunuz ne istediklerini değil mi? Şimdi ben bunların LGBT karnesini açıyorum. Sayın İçişleri Bakanı, sürekli ‘Bunlar gelirse erkek ile erkek. İnsanla hayvan evlenecek’ falan. Sürekli fantezilerini anlatıyor. Onun için de ‘Bunlar gelmesin’ diyor. Bakın, Türkiye’de 2002’den sonra bir sürü LGBT derneği kurulmuş, bu hükümet zamanında. 14 tane kurulmuş. Bunlardan 7’si Süleyman Soylu döneminde. LGBT oteli açılmış, en göze çarpanı da şu; Müslüman Eşcinseller Derneği’ne de izin vermişler. Durum budur” diye konuştu.