Gündem İşte o spor ayakkabılar!

İşte o spor ayakkabılar!

18.03.2016 - 07:36 | Son Güncellenme:

İstanbul'da önceki gün düzenlenen operasyonda ele geçirilen spor ayakkabıların sırrı çözüldü. İçinde notlar bulunan ayakkabılarla şifreli mesaj taşındığı belirlendi

İşte o spor ayakkabılar

Gözaltında olan 12 avukatın, zulalı ayakkabılarla cezaevindeki teröristlere şifreli mesaj taşıdığı belirlendi. Örgüt bu yolla çözülmenin önüne geçmeyi denedi

Haberin Devamı

PKK avukatları, zulalı ayakkabıyla cezaevİne mesaj taşıdı

İstanbul'da önceki gün gerçekleştirilen ve 12'si avukat 34 kişinin gözaltına alındığı terör operasyonunun detayları netleşti.
Ankara bombacısı, terörist Seher Çağla Demir'in de daha önce avukatlığı yapan H.B'in de aralarında olduğu şüphelilerin örgütün kuryeliğini yaptığı belirlendi. Cezaevinde dağılma sürecine giren örgütün, itirafçı olmayı düşünen militanları kurye avukatların taşıdığı şifreli mesajlarla tehdit ettiği belirlendi.

33 ZULALI AYAKKABI

Örgüt, avukatlara cezaevindekilere iletilecek mesajları parçalar halinde verdi.
Cezaevlerindeki örgüt üyeleri, mesajları parçaları tamamlayarak öğrendi. 2'şer 3'erli gruplar halindeki bu şifreli aktarım, yüz yüze görüşmelerdeki kamera ve izleme takipleriyle tespit edildi.

Polis, operasyon kapsamında 33 özel yapım spor ayakkabı ele geçirdi. Zulalı ayakkabılarla cezaevindekilere iletilen şifreli mesajların sırrını da çözdü. Ayakkabılarda ölüm orucuna yatması gereken militanların bilgileri bulundu.

SABAH