Gündem İstihbarat telsiz konuşmasına ulaştı

İstihbarat telsiz konuşmasına ulaştı

15.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstihbarat kaynakları, 12 Temmuz’da Ardahan Göle’de yaşanan, Ardahan Valiliği’nin PKK tarafından yapıldığını açıkladığı, minibüse ateş açılmasıyla ilgili bir telsiz konuşması paylaştı.

İstihbarat telsiz  konuşmasına ulaştı


Göle’de 12 Temmuz’da taranan minibüste 70 yaşındaki Abdullah Markoç ölmüş, olaydan sonra Markoç’un oğlunun PKK’da olduğu da ortaya çıkmıştı. Valilik, minibüsün PKK tarafından tarandığını açıkladı ancak minibüsün asker tarafından tarandığına yönelik iddialar kamuoyuna yansıdı. Bölgedeki istihbarat kaynakları, bu iddialar üzerine örgütün Ağrı Dağı sorumlusu ile ‘Serhat Eyaleti sorumlusu’ arasında geçtiği iddia edilen telsiz konuşmasını paylaştı. PKK’lılara ait olduğu belirtilen konuşmada, iki ‘sorumlunun’ birbirine ‘arkadaş’ olarak seslendiği konuşma şöyle:
Ağrı Dağı sorumlusu (A): Hani belediyeye ait bir yanmış araç vardı ya.
Serhat Eyaleti sorumlusu (S): Evet.
A. : Onu götürmek istiyorlar.
S. : Tamam.
A. : Aşağıya götürmek istiyorlar, onun için güvenliğini alıyorlar, arkadaşlar da o esnada vuruyorlar.
S. : Tamam.
A. : Arkadaşlar orada onların net üç ölüleri olduğunu söylüyorlar.
S. : Tamam.
A. : Yani bir sivil transit ile takviye geliyor.
S. : Tamam.
A. : Arkadaşlardan başka bir grupta bunu vuruyorlar.
S. : Tamam.
A. : O arabayı komple imha ediyorlar.
S. : Tamam arkadaş. Sen çatışmadan sonra takviye amaçlı bir minibüsün geldiğini ve arkadaşların bunları vurduğunu ve toptan imha ettiğini söyledin değil mi?
A. : Evet, evet bir saat sonra bir transit geliyor.
S. : Tamam.
A. : Yani müdahale etmek için gelmiş, arkadaşların söylediğine göre üzerinde Türklerin de bayrakları varmış.
S. : Tamam.
A. : Yani onlar özel harekettir. Bazen böyle sivil transit araçlarla gelip gidiyorlar.
S. : Tamam.
A. : Arkadaşlar fark ediyorlar, geldikleri vakit arkadaşlar vuruyorlar, vuruyorlar tümden imha oluyor tümden.
S. : Tamam.

Markoç toprağa verildi
Taranan minibüste ölen Kanber Morkoç’un cenazesi ise dün toprağa verildi. Cenazeye HDP Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata, HDP İl Başkanı Ergün Koç, partililer, Morkoç’un ailesi ve yakınları katıldı. Cenazeye katılan bir grup “Katil devlet hesap verecek” sloganı attı. Cenazede konuşan HDP İl Bşkanı Ergün Koç, “Kanber amcamız açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Ailenin diğer fertleri ise kaçarak canlarını kurtardı. Bu olay bize, bu devletin 1990’lı yıllarda yaptığı çete faaliyetlerini tekrar hatırlattı. Savaşla, kanla, şiddetle hiçbir şey çözülmeyecektir” dedi. Ata ise “Buradan soruyoruz; Ne işi vardı, yüzlerce aracın sivillerin içerisinde? Binlerce asker oraya niye gönderilmişti? Çatışma çıksın diye” dedi. Ardından Kanber Morkoç’un cenazesi, Göle’ye bağlı Koyunlu Köyü’nde toprağa verildi.