Gündem İYİ Parti’den CHP’ye salvolar

İYİ Parti’den CHP’ye salvolar

14.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kuleyin, 24 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarını Milliyet’e değerlendirdi.

İYİ Parti’den CHP’ye salvolar

COŞKUN ERGÜL/ANKARA- Kuleyin şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Kemal beyi bırakın Türk milletinin seçmesini, kongrelerinde kendi delegesi bile seçmedi, CHP delegeleri de bizim istediğimiz şekilde karar verdi. Genel Başkanımızın sözünü dinlemeyenler, kendileri Kemal beyi Genel başkan yapmadı.

Meral hanım, ‘Kazanacak aday.’ demişti. Kazanacak adaylar, İstanbul’u alan Ekrem İmamoğlu ve Ankara’yı yüzde 60 ile alan Mansur Yavaş. Biz, bu iki isimden biri Cumhurbaşkanı adayı olsun dedik. Bizim karşı çıktığımız Cumhurbaşkanı adayını CHP delegesi bile Genel Başkan yapmadı.”

Kuleyin, CHP’nin, Akşener’in “kazanacak aday” dediği İmamoğlu ve Yavaş sayesinde birinci parti olduğunu iddia ederken “CHP’deki sıkıntı neydi? Kemal beydi. Bu işin Kemal beyin şahsiyeti ile alakası yok; biz ‘Cumhurbaşkanlığı Kemal beye yakışmaz demedik, kazanamaz’ dedik. İkisi çok farklı şeyler.

Haberin Devamı

Çok beyefendi bir insan, keşke kazansaydı Türkiye’nin dengeleri açısından ama kazanamadı ama bizim ‘aday olsun’ dediğimiz arkadaşları, Türk milleti açık ara farkla belediye başkanı seçti” ifadelerini kullandı.

BİZE BORÇLULAR

Kuleyin, İmamoğlu ve Yavaş’ın bugün siyaset sahnesinde olmalarını Akşener ve İYİ Parti’ye borçlu olduğunu söyledi.