Gündem İYİ Parti’den CHP’ye temkinli ittifak yanıtı

İYİ Parti’den CHP’ye temkinli ittifak yanıtı

07.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, Saadet-Gelecek Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Özgür Özel’e, CHP Genel Başkanı seçilmesi dolayısıyla tebriklerini iletti.

İYİ Parti’den CHP’ye temkinli ittifak yanıtı

COŞKUN ERGÜL - AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / Ankara - Özgür Özel’in, Genel Başkan seçilmeden önce kamuoyuna yansıyan, “Bütün ittifak ortaklarımızla yeniden görüşeceğiz. Ben İYİ Parti ile yeni bir sayfa açabileceğimize inanıyorum. Oturulup konuşulacak, yeni bir yol bulunacak” sözleri gündeme geldi.

Haberin Devamı

Selçuk Özdağ, Özel’in bu açıklamasını, şöyle değerlendirdi: “Saadet ve Gelecek Partisi olarak yerel seçimlerde işbirliği yapıyoruz, diğer partilerle de ilkesel olarak işbirliğine açığız” dedi. Özdağ, “CHP ittifak için gelirse tavrınız ne olur?” sorusuna, “Ne getireceğine bağlı. Biz herkesle görüşürüz. Saadet Partisi’nin güçlü olduğu yerde Saadet Partili, Gelecek Partisi’nin güçlü olduğu yerlerde de Gelecek Partili adaylarla seçime gireceğiz, geri kalan yerlerde ise işbirliğine açığız” yanıtını verdi.

SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ

Özel’in bu açıklamalarına, İYİ Parti’nin yanıtı daha temkinli oldu. Özel’in Ana Muhalefet Partisi’nin Genel Başkanı seçildiğini, üstlendiği sorumluluğun büyük olduğunu belirten İYİ Parti’li kurmay, Özgür Özel’e başarılar dileyerek, “Onun dışında, yarın ne olacak diye bir değerlendirme yapmak yerinde olmaz. Süreci takip edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

HEDEP’in, Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı seçilmesine bakışı ise olumlu. HEDEP, “Genel Başkan değişikliği ile birlikte CHP içinde yeni bir sinerji oluşacağını” düşünüyor.