Gündem İYİ Parti'den çok konuşulacak İmamoğlu çıkışı: Kılıçdaroğlu'nun olmaması lehimize oldu

İYİ Parti'den çok konuşulacak İmamoğlu çıkışı: Kılıçdaroğlu'nun olmaması lehimize oldu

17.12.2022 - 16:04 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir milletvekili Aytun Çıray, Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasının ardından Kılıçdaroğlu'nun Saraçhane'de düzenlenen buluşmaya katılmamasını 'Bu bizim lehimize oldu' sözleriyle değerlendirdi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir milletvekili Aytun Çıray katıldığı televizyon programında, mahkemenin Ekrem İmamoğlu kararının ardından Saraçhane'de düzenlenen buluşmaya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun buluşmaya katılmamasını değerlendiren Çıray, son anketlerle ilgili de konuştu.

Haberin Devamı

GENEL SEÇİMLERDE, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE DURUM NE OLUR? SİZE GELEN ANKETLERDE OY ORANI NASIL?

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray'ın açıklamaları şöyle; Başkanlık ile yapılan anketlerin hiçbirini ciddiye almıyorum. Adayı belli olmayan bir anket mi olur? Bir tane aday belli. Tek taraflı. Bir takım ince taktikler de uygulandı. Yani sayın Mansur ile sayın İmamoğlu'nu karşı karşıya getirecek stratejiler vardı. Sayın genel başkanları elmalarla armutları toplarcasına ki matematik kurallarına aykırı. Belediye başkanlarına aynı anketleri koyarak yapılan manipülasyonlar vardı. Bu süreçlerin nasıl yönetildiğini tahmin ediyorum.

Bu kadar yılın siyasetin içinde olan geçimişten bu yana danışmanlık yapmış çok büyük siyasetçilerinden yanından geçmiş biri olarak manipülasyonları görüyorum, hissediyorum. Dolayısıyla işin o kısmını çok önemsemiyorum.

Haberin Devamı

Anketler tabi ki önemli. Hatta bizde tutumuzu belirlerken anketlerden yararlıyoruz. Ama size göre bundan 3 gün önceki anketlerle bugünkü anketler aynı mı? Değil. Her gün gelişen yeni şartlarda anketler değişiyor.

TREND NASIL? İYİ PARTİ KAÇLARI GÖRDÜ?

Bu yakın geçmişe kadar 16-18 bandındaydık sürekli. Ben şu anda 20'yi rahatlıkla geçtiğimizin kanaatindeyim.

YAŞANAN SÜREÇ İYİ PARTİ'NİN OYLARINI ARTIRDI MI?

Bunu yapmak için yapılmadı. Ama milletin gözü önündeki hadise millet o sırada bir dal aradığında size ona bir dal uzatıyorsanız onun hemen karşılığını verir.

KILIÇDAROĞLU'NUN ORADA OLMAMASI KEMAL BEY'İN ALEYHİNDE Mİ OLDU?

Bizim lehimize oldu. Ama lehimize olsun diye yapmadığımızı tekrar ifade edeyim. Açıkçası bunu kim planlayabilir. Kimsenin aklına gelmez.

KILIÇDAROĞLU'NA NEGATİF BİR YANSIMASI OLMUŞ MUDUR?

Onu bilmiyorum. Anketleri yapınca görmek lazım.