Gündem ‘Kadınının önündeki ayrımcılıklar kalkmalı’

‘Kadınının önündeki ayrımcılıklar kalkmalı’

06.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde, kadınların seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 89’uncu yıl dönümü nedeniyle Meclis Tören Salonu’nda program düzenlendi.

‘Kadınının önündeki ayrımcılıklar kalkmalı’

ANKARA Milliyet - Programa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadın milletvekilleri, iş insanları, muhtarlar ve kamu çalışanları katıldı. Program kapsamında, TBMM Başkanı Kurtulmuş ve katılımcılar, “Gazze’de Kadın Olmak” konulu fotoğraf sergisini gezdi.

Haberin Devamı

Kurtulmuş, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınan anayasa değişikliğinin, 5 Aralık 1934’te milletvekillerinin tamamının oylarıyla kabul edilmesinin, Türk siyasi tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirttiği konuşmasında, “Bu kadar erken bir seçme seçilme yaşına sahip olunabilmesinin birinci nedeni; milletimizin zihin kodlarından kaynaklanmaktadır. Türk toplumunun en başından itibaren Türk kadını her zaman yönetimin içinde söz sahibi olmuş, toplumsal hayatın içinde olmuştur” dedi. TBMM’de halen kadın milletvekili oranın yüzde 20,1 olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, “yetmez, önümüzdeki dönemlerde Türk kadınlarının çok daha fazla güçlü bir temsille TBMM’de yer almasını arzu ediyoruz. Kadının sadece siyasette değil, hayatın her alanında var olması esastır. Bunun için de kadınının önündeki bütün ayrımcılıkların kaldırılması, siyasetin bir numaralı ödevi olmuştur ve bundan sonra da öyle olmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Kadınının önündeki ayrımcılıklar kalkmalı’

‘Türk kadını güçlü demokrasimizin ruhudur’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş beraberindeki heyetle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’i ziyaret etti. Göktaş, Anıtkabir Özel Defteri’ne “Türk kadını, bugün gelişmiş, modern Türkiye’nin temellerini atarak yaşayan güçlü demokrasimizin ruhu olmuştur. Bu sayede kadınlar, toplumun tüm kesimleriyle dayanışma içerisinde, Cumhuriyet’imizin gelecek nesillere taşınmasında, kadın-erkek eşitliğinin tesis edilmesinde, demokratik yaşamın ve toplumsal adaletin güçlenmesinde öncü rol oynamıştır” ifadelerini kaydetti.