Gündem Karayalçın, İmamoğlu'na yaptığı tavsiyeyi açıkladı: Ekrem Bey gülümseyerek karşıladı

Karayalçın, İmamoğlu'na yaptığı tavsiyeyi açıkladı: Ekrem Bey gülümseyerek karşıladı

02.08.2023 - 09:30 | Son Güncellenme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eski CHP Genel Başkanları ile yaptığı görüşmede, Karayalçın'ın İmamoğlu'na genel başkanlık için aday olmaması gerektiğini söylediği öğrenildi.

Karayalçın, İmamoğluna yaptığı tavsiyeyi açıkladı: Ekrem Bey gülümseyerek karşıladı

Seçim sonuçlarının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı 'değişim' hareketi başlatan Ekrem İmamoğlu, daha önce de CHP yönetiminden isimlerle gerçekleştirdiği 'zoom' toplantısıyla gündem olmuştu.

Haberin Devamı

CHP'de değişim tartışmaları devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanları Altan Öymen, Hikmet Çetin ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile Beylikdüzü'nde akşam yemeğinde buluşması dikkat çekti.

"KADER KİLİTLEMESİ"

İmamoğlu'nun son görüşmesinin perde arkası ortaya çıkıyor. Murat Karayalçın Ekrem İmamoğlu’yla yediği yemeğin ardından konuştu. İmamoğlu’nun İBB adayı olması gerektiğine yönelik düşüncesini yineleyen Karayalçın bu durumu "kader kilitlemesi" olarak niteledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği şenliğe davet edilen eski CHP Genel Başkanları Hikmet Çetin, Murat Karayalçın ve Altan Öymen, burada Ekrem İmamoğlu ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Haberin Devamı

İMAMOĞLU'NA 'ADAYLIK' BASKISI

İmamoğlu ile CHP’de yaşanan sorunları görüştükleri öğrenilen eski genel başkanların, İmamoğlu’nun yeniden belediye başkanı adayı olması yönünde görüş bildirdikleri öğrenildi.

Katıldığı canlı yayında İmamoğlu ile gerçekleştirilen görüşme hakkında konuşan Murat Karayalçın, “Her CHP’linin yapması gereken şeyi yaparak CHP’nin sorunlarını ele aldığımız bir görüşme oldu” dedi.

"CHP'NİN ELİ MAHKUM"

İmamoğlu’nun belediye başkanı adayı olmasını gerekli gördüğünü bildiren Karayalçın, “Ben buna ‘kader kilitlenmesi’ diyorum. Yani hem Ekrem Bey’in adaylığı konusunda hem de CHP’nin Ekrem Bey’i aday gösterme konusunda eli mahkum. Bu durum kilitlenmiştir. Bunu kendisine de ilettim. Yeniden aday olmaya mecburdur. Partide öyle bir hava var ki sanki bu işler bittiğinde seçimi çok rahat kazanacağız. Halbuki tam tersi. Çok ciddi zorluklarla karşı karşıyayız. Yeni kentsel planlamalar oluşturulmalı. Ciddi bir emek sarf etmeli ve bu duyurulmalı” diye konuştu.

"EKREM BEY GÜLÜMSEYEREK KARŞILADI"

Karayalçın, "İmamoğlu, İstanbul Belediye Başkanı adayı olmalıdır. Partimizin çıkarı, İstanbul'un çıkarı için Ekrem Bey'in İBB adayı olması gerekiyor. Bunu kendisine de söyledim. Ekrem Bey gülümseyerek karşıladı." diye konuştu.