Gündem Karayalçın’ın yönetimi Ankara’dan ‘olur’ aldı

Karayalçın’ın yönetimi Ankara’dan ‘olur’ aldı

09.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında, dün sürpriz bir şekilde toplanan MYK’da, İstanbul İl Yönetim Kurulu belirlendi.

Karayalçın’ın yönetimi Ankara’dan ‘olur’ aldı

İstanbul İl Başkanlığı’na atanan eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın’ın önerdiği listenin doğrudan kabul gördüğü ve atamasının yapıldığı öğrenildi. Yönetim listesinde, eski İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın yönetiminde bulunan bazı isimlerin yanı sıra eski milletvekili Yusuf Kenan Sönmez, eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Barbaros Dinçer gibi isimler yer alıyor. Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK’da bir süredir atanması beklenen İstanbul İl Yönetim Kurulu belirlendi. Kılıçdaroğlu’nun bir süre önce parti yönetimine ilettiği liste, olduğu gibi onay aldı. Eski İl Başkanı Salıcı ile birlikte çalışan Ali Haydar Kahraman, Şerdil Dara Odabaşı, Tayfun İşbilen ve Hatice Almaca, Karayalçın’ın yönetiminde de kendilerine yer buldu.

‘Sol ağırlıklı yönetim’
Yeni yönetimde ayrıca eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Barbaros Dinçer, eski milletvekili Yusuf Kenan Sönmez, son yerel seçimlerde partinin Ümraniye Belediye Başkan adayı olan Sacit Eyüboğlu, yine son yerel seçimlerde belediye meclisleri için aday olan bazı isimler yer aldı.
Kulislerde Karayalçın’ın yeni yönetimi, “sol” ağırlığı daha güçlü hissedilir bir yönetim olarak değerlendirilirken, İstanbul’un farklı ilçeleri ve Türkiye’nin farklı kentlerinden temsilcilerinden il yönetiminde yer aldığı belirtildi. Karayalçın’ın il yönetim kurulu listesini ilçe başkanlarıyla birlikte yaptığı, il yönetim kuruluna alamadığı partililerden ise farklı görevlendirmeler ile seçim sürecinde yararlanacağı öğrenildi.

Yazarlar