Gündem Kardeş katilinin çetesi çökertildi

Kardeş katilinin çetesi çökertildi

02.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kardeşini öldürmesiyle gündeme gelen Erhan Timuroğlu’nun suç olaylarında kullandığı iddia edilen 12 adamı gözaltına alındı.

Kardeş katilinin çetesi çökertildi

İstanbul’da bankacı kız kardeşini öldürmesiyle gündeme gelen Danıştay ve Cumhuriyet gazetesi saldırılarının sanıklarından Erhan Timuroğlu’nun çetesi çökertildi. Timuroğlu’nun suç olaylarında kullandığı belirtilen 12 adamı İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Ekipler, kardeşini öldürüp kaçan ve bazı suç olaylarına karışan Erhan Timuroğlu’nu cinayetten 260 gün sonra yakalayıp cezaevine koyduktan sonra adamlarına yönelik çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Cezaevinden yönetti

Çetesini cezaevinden yönettiği ve bazı suç olaylarına sevk ettiği belirlenen Timuroğlu ile suç ilişkisi olduğu belirlenen 12 şüpheli tespit edildi. Çalışmaların ardından önceki gün çok sayıda adrese baskın düzenlendi. Anadolu yakasında düzenlenen operasyonlarda aranan şüphelilerin tamamı yakalandı. Yakalanan 12 şüpheli Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelilerin sorgularının sürdüğü öğrenildi.

Kardeş katilinin çetesi çökertildi

Cinayetten sonra suça devam etti

Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesinin bombalanması olaylarına karışan, 8 yıl cezaevinde yattıktan sonra serbest kalan Erhan Timuroğlu, 28 Şubat 2017’de bankacı kız kardeşi Ceylan Timuroğlu’nu öldürmüştü. Kaçan Timuroğlu farklı suçlara da karışmıştı. İddiaya göre, 200 bin dolar haraç istediği bir iş adamının evini ve iş yerini kurşunlamıştı. Sonra Kadıköy’de bir galeride silahlı çatışmaya karışmıştı. Timuroğlu kardeşini öldürdükten 260 gün sonra yakalanmıştı. Tutuklanan Timuroğlu’nun, ortağı Bekir T. ile kız kardeşinin ilişkisi olduğu iddiaları üzerine cinayeti işlediği öne sürülmüştü. Timuroğlu mahkemedeki savunmasında, kız kardeşiyle Bekir T. ile ilişki iddialarını konuştuğunu, inatlaşınca tartıştıklarını ve ateş ettiğini söylemişti. Timuroğlu kardeş cinayetinden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.