Gündem Kardeşlik ve birlik vurgusu

Kardeşlik ve birlik vurgusu

16.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle liderler ve siyasi parti temsilcileri mesaj yayımladı.

Kardeşlik ve birlik vurgusu

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında, “15 Temmuz’da devletine, milletine, istiklâline, iradesine sahip çıkarken şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, Gazilikle şereflenen, darbecilere geçit vermeyen tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günümüz mübarek olsun” dedi. Diğer mesajlar şöyle:

Haberin Devamı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7’nci yıldönümünde, demokrasimize ve milletimize kasteden hain terör örgütünü lanetliyor; demokrasi uğruna can veren 251 şehidimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, o gece devleti sokaktan toplayan milletimize şükranlarımı sunuyorum.

MHP lideri Devlet Bahçeli: Türk milletinin istiklal ve irade gücü FETÖ’cü canilere 15 Temmuz’u zindana çevirmiştir. Milletimiz kendi kaderine, geleceğine hamd olsun can pahasına sahip çıkmıştır. Türk milletinin ortak geleceğinin temeli; kardeşlik, milli birlik, hukukun üstünlüğü ve demokratik onurdur. Türkiye’mizin dayandığı zemin milli ve manevi ilkelere, tartışılmaz anayasal esaslara bağlıdır. Parti aidiyetimiz ne olursa olsun, müştereklerimiz zaman zaman bahse konu olan farklılıklardan çok daha fazladır. Çünkü biz büyük Türk milletiyiz. Başka bir Türkiye yoktur

Haberin Devamı

İYİ Parti lideri Meral Akşener: Demokrasi yolundaki tavizsiz duruşumuzu tüm dünyaya yeniden bildirdiğimiz 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde; aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan: Gücünü tankların paletinden alanlar; gücünü haktan ve meşruiyetten alanları asla geçemezler. Geçemeyecekler.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, ülkemizi ve değerlerini koruma konusunda bedeli ne olursa olsun kararlı olduğumuzun mührüdür. Millet yenilmez.