Gündem Çığ şehitlerine veda

Çığ şehitlerine veda

07.02.2020 - 13:49 | Son Güncellenme:

Van-Bahçesaray karayolundaki çığ felaketinde şehit olan Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı (28), memleketi Kars'ın Arpaçay ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit olan Uzman Çavuş Özen Akçam da (26), memleketi Artvin'in Ardanuç ilçesinde, gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Işık da memleketi Düzce’nin Yığılca ilçesinde binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Çığ şehitlerine veda

Şehit Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı'nın cenazesi, dün Van'da düzenlenen törenin ardından uçakla Kars'a getirildi. Burada törenle karşılanan Avcı'nın cenazesi, karayolu ile Arpaçay ilçesine götürülerek Devlet Hastanesi’nin morguna kondu. Bugün hastane morgundan alınan şehit Avcı'nın cenazesi, tören için Merkez Camii'ne getirildi. Buradaki törene, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, Vali Türker Öksüz ve kent protokolü ile çok sayıda asker, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Şehidin yakınları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. İl Müftüsü Yusuf Eviş'in Cuma namazı sonrası kıldırdığı cenaze namazının ardından omuzlara alınan Avcı'nın cenazesi, ilçe merkezindeki mezarlıkta son yolculuğuna uğurlandı.

Bahar- Asim Avcı çiftinin 3'ü kız 5 çocuğundan en küçüğü olan Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı'nın 2018 yılında Van'ın Çatak ilçesinde, Karaboğa Jandarma Karakolu'nda göreve başladığı ve 2 aylık nişanlı olduğu belirtildi.

Çığ şehitlerine veda

ÇIĞ ŞEHİDİ UZMAN ÇAVUŞ ÖZEN AKÇAM TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit Uzman Çavuş Özen Akçam için memleketi Artvin'in Ardanuç ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Artin Valisi Yılmaz Doruk, Ak Parti Milletvekili Erkan Balta, CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Garnizon Komutanı Albay Şükrü Şenduran, polis, asker ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazeye katılanlar, şehit Akçam'ın annesi Emine, babası Nazım ve kız kardeşleri Zeynep ile Sıla Akçam'a taziye dileklerinde bulundu.

Haberin Devamı

Çığ şehitlerine veda

Cenazede, şehidin kız kardeşleri, şehit ağabeylerinin fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Sıla Akçam’ın ağabeyinin askeri montunu giydiği görüldü. Cenazede anne Emine Akçam da oğlunun tabutuna sarılarak ağladı.

Geçen yıl ilk görev yeri olan Van'da göreve başlayan Uzman Çavuş Özen Akçam, Ardanuç Merkez Camii'nde Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası, ilçeye bağlı Bulanık köyüne götürülerek aile kabristanlığında toprağa verildi.

Çığ şehitlerine veda

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ÖZGÜR IŞIK'I BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI

Van-Bahçesaray yolunda çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Çavuş Özgür Işık naaşı, önce hava yolu ile Kocaeli'ye, ardından dün akşam saatlerinde kara yolundan kortej eşliğinde Düzce Merkez Hamidiye Mahallesi'nde bulunan evine getirilerek helallik alındı. Bugün evinden alınan şehidin naaşı Yığılca ilçesine getirildi. Yığılca ilçe standında cenaze namazını kılmak için saf tutan binlerce kişi alana sığmadı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı kortej eşliğinde dua ve tekbirlerle Yılgın köyüne götürülerek toprağa verildi. Şehidin annesi Raziye Işık, babası Arslan Işık ve eşi İrem Işık'ın dimdik ayakta durdukları görüldü.

Haberin Devamı

Törene Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Stratejik ilişkiler Daire Başkanı Jandarma Tuğgeneral Cengiz Yıldız ve binlerce vatandaş katıldı.

Çığ şehitlerine veda

ÇIĞ ŞEHİDİ UZMAN ONBAŞIYI, SON YOLCULUĞUNA 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Van'ın Bahçesaray ilçesindeki çığ faciasında şehit olan Uzman Onbaşı Ramazan Süslü'nün (23) cenazesi, memleketi Aksaray'ın Sultanhanı ilçesinde 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Anjiyo ameliyatı olan annesi Yeter Süslü de ambulansla tören alanına getirildi.

Geçen yıl uzman onbaşı olan şehit Ramazan Süslü'nün cenazesi, bugün baba evine getirilerek helallik alındı. Ardından da dini ve askeri törenin yapılacağı alana getirildi. Törene, Aksaray Valisi Ali Mantı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, askeri erkan, protokol üyeleri, ailesi, yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Törende şehit Süslü'nün eşi Süreyya Süslü, yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi. Şehidin tabutun başına gelen halası Fadimana Sarıgül ise, ''Halam annen gelemedi. Ben geldim. Seninle gurur duyuyoruz. Vatana feda ediyoruz. Gurur duyuyoruz. Hakkın helal et kuzum'' diyerek yeğeninin fotoğrafını alıp öpüp, ağladı.

Haberin Devamı

Çığ şehitlerine veda

ANNESİ AMBULANSLA TÖREN ALANINA GETİRİLDİ

Anjiyo ameliyatı olan annesi Yeter Süslü de ambulansla tören alanına getirildi. Sedyeyle tabutun başına getirilen Yeter Süslü, ''Hakkını helal et yavrum'' diyerek oğlunun fotoğrafını öptü. Anne Yeter Süslü daha sonra tekrar ambulansa alınıp hastaneye götürüldü.

Şehidin 8 aylık kızı Miray Süslü de yakınlarının kucağında kısa süreliğine tören alanına getirildi. Şehit Süslü’nün cenazesi, kılınan namazın ardından Sultanhanı Şehitliği'ne gözyaşları arasında toprağa verildi.

Çığ şehitlerine veda