Gündem Kazıdı, hayatını kazandı

Kazıdı, hayatını kazandı

03.10.2008 - 11:04 | Son Güncellenme:

Kazandığı 60 bin YTL'lik ikramiyeyle beynindeki tümörü aldırdı.

Kazıdı, hayatını kazandı

ÇANAKALE’nin Bayramiç İlçesi’nde ‘Kazı Kazan’ adlı şans oyunundan çıkan 60 bin YTL ile sevinen 35 yaşındaki Erdal Kartal, daha sonra beyninde tümör tespit edilince yıkıldı. Çıkan ikramiye ile ameliyat olan Kartal, yeniden sağlığına kavuştu, “Kazandığım ikramiye olmasa ameliyat olamaycaktım, belki şimdi yaşamıyordum” dedi.
İlçeye bağlı Evciler Köyü’nde kahve işletmeciliği yapan Erdal Kartal, uzun süredir baş ağrıları nedeniyle sorun yaşıyordu. Gece, gündüz ağrı çeken genç adam, ekonomik durumunun yanı sıra Bağ- Kur’a olan 17 bin YTL borcu nedeniyle de sağlık hizmetlerinden faydalanamıyordu. Evli ve 2 çocuk babası Kartal, haziran ayında kahvenin ihtiyaçlarını almak için geldiği Bayramiç’te ‘Kazı Kazan’ adlı şans oyununu oynadı. 6 kutuyu kazıyan genç adam 3’ünde 60 bin YTL’yi bulunca ikramiyeyi almaya hak kazandı. Büyük coşku içinde köyüne dönen talihli, sevincini eşi Ayşegül Kartal ve çocuklarıyla paylaştı. Bu arada baş ağrıları şiddetle devam eden Erdal Kartal, kazandığı parayla Bağ- Kur borcunu yatırmaya karar verdi.
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nden parasını alan genç adam hemen 17 bin YTL'si ile Bağ- Kur borcunu ödedi ve muayene olmak için Çanakkale Devlet Hastanesi’ne koştu. Erdal Kartal’ın çekilen MR’ında tümöre rastlandı. İkramiyenin sevincini dahi yaşayamayan genç adam, Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yaklaşık bir ay burada kalan Erdal Kartal, beyin ameliyatı oldu, beynindeki tümör alındı. Bu sürede içinde 20 bin YTL para harcayan Erdal Kartal, hayatını ‘Kazı Kazan’ oyununa borçlu olduğunu söyledi. Para çıkmasa belki de şimdi hayatta olmayacağını ifade eden Kartal, “Bu parayı kazanmasaydım hastalık karşısında çaresiz kalacaktım. Allah bana bu şekilde yardım etti. İnşallah her insan benim gibi şanslı olur” dedi. Eşi Ayşegül Kartal ise şunları söyledi:
“Baş ağrıları nedeniyle eşim bir türlü uyuyamıyordu. Sürekli ağrıları oluyordu. Ancak Bağ- Kur borcu nedeniyle bir türlü hastaneye gidemiyorduk. Kazı kazandan para çıktığını söyleyince inanmadım. Sonra gerçek olduğunu öğrendim ve çok sevindim, Hemen borcu yatırıp eşimi muayene ettirdik. Daha sonra Ankara’da ameliyat oldu. Her işimizi şans oyunundan çıkan para ile hallettik. Eşimin durumu her geçen gün iyiye gidiyor. Her ay Ankara’ya tedavi için gidiyoruz. İnşallah kısa sürede tam anlamıyla sağlığına kavuşur.”