Gündem Kendini yakan asker hayatını kaybetti

Kendini yakan asker hayatını kaybetti

05.03.2011 - 15:10 | Son Güncellenme:

DİYARBAKIR yakınlarındaki Pirinçlik Lojistik Destek Bölüğü’nde vatani görevini yaparken girdiği bunalım sonucu kendini yakan er, 22 yaşındaki Mehmet Şimşek yaşam savaşını kaybetti. Şimşek’in cenazesi memleketi Kastamonu’nun Taşköprü İlçesi’ne bağlı Olukbaşı köyünde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.

Kendini yakan asker hayatını kaybetti

Diyarbakır’da vatani görevini yapan er Mehmet Şimşek, 26 Ocak tarihinde para çekmek için birliğinde izin alarak çarşıya çıktı. Yenişehir İlçesi Ofis Semti’ndeki Akkoyunlu Caddesi üzerinde bir ATM’ye para çekmek için giden Şimşek, kısı süre sonra çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında üzerine benzin dökerek kendini ateşe verdi. Ağır yaralanan er Şimşek Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ardından da ambulans helikopterle Ankara GATA’ya sevk edilerek tedavi altına alındı. GATA’da 35 gün tedavi gören er Mehmet Şimşek, dün kurtarılamadı.

Haberin Devamı

TOPRAĞA VERİLDİ

Er Şimşek için memleketi Kastamonu’nun Taşköprü İlçesi’ne bağlı Olukbaşı Köyü’nde tören düzenlendi. Törene Şimşek’in ailesi, yakınları ile Taşköprü Belediye Başkan Vekili Hüseyin Alay, Taşköprü Garnizon Komutanı Erol Aydemir, Taşköprü Şehit Aileleri Derneği Başkanı Metin Ateş ve çok sayıda kişi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından er Şimşek, köy mezarlığında toprağa verildi.

EŞİ 6 AYLIK HAMİLE

Er Mehmet Şimşek’in evli ve eşinin de 6 aylık hamile olduğu belirtildi. Şimşek’in, çocuğunun özürlü doğacağı haberinin alması sonucu bunalıma girdiği ve bu nedenle kendisini yaktığı ifade edildi.