Gündem ‘Kılıçdaroğlu ikinci oylamadan çekilmeliydi’

‘Kılıçdaroğlu ikinci oylamadan çekilmeliydi’

06.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, birinci tur oylamadan sonra Kemal Kılıçdaroğlu’na telefonla ulaşmaya çalıştığını, ancak görüşemediğini, ulaşsaydı çekilmesi gerektiğini ifade edeceğini söyledi. Çetin, “Birinci turdan sonra Özgür Bey’i tebrik ederek, kucaklaşarak, selamlamaları çok olumlu etki yapardı. Ben zannediyorum örgüt omuzlarda taşırdı” dedi.

‘Kılıçdaroğlu ikinci oylamadan çekilmeliydi’

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- Çetin, Milliyet’e şu değerlendirmede bulundu: “CHP örgütü seçimden sonra çok kızgındı, kırgındı, yerel seçimde sandığa gitmemeyi bile göze alacak kadar kızgındı. Ben onların hepsinin giderildiğini, yeni Genel Başkan’ın birliği bütünlüğü sağlaması gerektiğini, ben onu sağlayacağına da inanıyorum. Onun işaretlerini verdi... Parti için de ülke için de iyi olacağına inanıyorum.”

Haberin Devamı

Öymen, başarı diledi

Altan Öymen de Milliyet’e, “Kurultay öncesinde tartışmalara yol açabileceği öne sürülüyordu. Öyle bir şey olmadı. Yeni bir yönetim geldi. Geçmişte de örnekleri vardır CHP’de bu olabilir. Bütün kazananlara ve kazanacak olanlara başarılar diliyorum. Kazanacaklar olan derken Parti Meclisi daha yapılmadı” dedi.

İnce tebrik etti

CHP’de iken Kılıçdaroğlu ile genel başkanlık yarışına giren, kaybedince Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce, sosyal medya hesabından “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı görevine seçilen Sayın Özgür Özel’i tebrik ediyor, başarılar diliyorum” ifadesine yer verdi.

CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da, Kılıçdaroğlu’nun kurultayda birinci tur oylamadan sonra çekilmesi gerektiğini ifade etti.