Gündem Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu yeniden görüşecek mi? İşte son kulis bilgileri...

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu yeniden görüşecek mi? İşte son kulis bilgileri...

16.06.2023 - 11:06 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu görüşmesi sonrası neler konuşuluyor? İkili yeniden görüşecek mi? Detayları CNN Türk Muhabiri Melike Görür aktardı.

Geçtiğimiz gün CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı İmamoğlu, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde görüşme gerçekleştirdi. 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimleri'nden sonra 3'üncü kez bir araya gelen Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun basına kapalı görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu toplantının ardından basın mensuplarına el sallayarak farklı araçlarla tesisten ayrıldı.

Haberin Devamı

Peki Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasında yeni bir görüşme olacak mı? Son kulis bilgilerini CNN Türk muhabiri Melike Görür aktardı. İşte Görür'ün değerlendirmeleri;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçimden sonra sık sık değişim vurgusu yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla seçimden sonra toplamda üç kez görüştü. Önümüzdeki günlerde de bu görüşmelerin devam edeceği belirtiliyor.

BU GÖRÜŞMELERDEN BİR SONUÇ ÇIKAR MI?

Görüşmede bir şey çıkmayacağı yönünde. Genel Başkan bildiğini yapar şeklinde bir görüş hakim şu an için. Ekrem İmamoğlu'nunsa kafasının net olmadığı belirtiliyor. CHP kaynakları tarafından ‘Şu zamana kadar İmamoğlu'nun kafası net olsa süreç daha iyi yönetilirdi ama zor’ ifadeleri kullanılıyor.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında ‘gemiyi limana sağlam koyacağım’ ifadelerini kullanmıştı.

Kurultayın ne zaman yapılacağı şu an için tam anlamıyla net değil. Aslında kongre takvimleri başladı. İl-ilçe kongreleri yapılması bekleniyor. Ekim ayının sonunda da il kongrelerinin tamamlanması bekleniyor. Ancak ilçe ya da il kongrelerine yapılan itirazlar sonucu bu süreç daha da uzayabilir. CHP kaynakları da bunu işaret ediyor.