Gündem Abdüllatif Şener 14 Mayıs'ta kime oy verdiğini açıkladı! CHP'de yer yerinden oynadı

Abdüllatif Şener 14 Mayıs'ta kime oy verdiğini açıkladı! CHP'de yer yerinden oynadı

15.06.2023 - 23:43 | Son Güncellenme:

CHP'den istifa ettiğini açıklayan Abdüllatif Şener, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime oy verdiğini açıkladı. Şener'in bu açıklamalarına CHP kesiminden tepki geldi

Abdüllatif Şener 14 Mayısta kime oy verdiğini açıkladı CHPde yer yerinden oynadı

14 Mayıs seçimlerinde aday gösterilmeyen CHP eski Milletvekili Abdüllatif Şener, katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini dile getirdi. Şener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Sinan Oğan'a oy verdiğini; ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını söyledi.

Haberin Devamı

'BEN ZATEN İSTİFA ETTİM'

Şener ayrıca kendisine yöneltilen "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna "Ben zaten istifa ettim" diye yanıt verdi.

Şener'in konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle; 1. turda Sinan Oğan'a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim. Ben CHP'de siyaset yaptım ama bütün partilerin bana ilgisin olduğunu o partilerden milletvekili olmasam dahi geçmişte bana milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı olduğunu biliyorsunuzdur. Meclis seçimlerinde kimseye oy vermedim. Şöyle bir detayda var. CHP'ye yönelik genel bir eleştirim yok. Ama siz oyunuzu kullanırken genel manzaraya bakarsınız ve oyunuzu kullanırsınız. Ben de böyle değerlendirdim.

Haberin Devamı

"2. TUR UMUDU YOKTU"

Bir kere CHP Genel Merkezi 2. tur seçim umudu yoktu. Fark açılmasın diye mücadele ettiler.

"ÖNCEDEN PLANLAMIŞTIM"

NTV canlı yayınını önceden planlamıştım. CHP’den sabah istifa ettim ve öğleden sonra canlı yayına katıldım.

"MİLLETVEKİLİ DEĞİLKEN DE CHP’YE OY VERDİM"

Kırgınlık hisseden CHP’liler bilmelidir ki yıllarca CHP’de olan insanlardan çok daha fazla mücadele ettim CHP’de. Sadece CHP’de milletvekilliği yaptığım dönemde değil, milletvekili değilken bile. Başbakan yardımcılığı yaptığım dönemde bile. Ben 2007’den sonraki yıllarda, milletvekili değilken de oy verdim.

CHP'LİLERDEN TEPKİ

Program devam ederken bağlanan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Şener'e tepki gösterdi. Bunun yanında sosyal medyadan da kullanıcılar Şener'in sözlerine sert eleştirilerde bulundu.