Gündem Kılıçdaroğlu'nun seçim otobüsüne taşlı saldırı

Kılıçdaroğlu'nun seçim otobüsüne taşlı saldırı

09.05.2023 - 21:12 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun içinde olduğu seçim otobüsüne, miting alanı çıkışında taşlı saldırıda bulunuldu.

Kılıçdaroğlunun seçim otobüsüne taşlı saldırı

Miting alanının yanındaki katlı otoparkın önünde gerçekleşen atılan taş sonucu otobüsün camı kırıldı. Polis ekipleri, otobüse taş atan kişinin 16 yaşında bir genç olduğunu tespit etti.

Haberin Devamı

Yakalanan şüpheli gözaltına alındı.

CHP'Lİ TOPSAKAL'DAN, KILIÇDAROĞLU'NUN SEÇİM OTOBÜSÜNE YAPILAN TAŞLI SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sakarya mitinginin ardından seçim otobüsünün taşlı saldırıya uğramasına ilişkin Basın Danışmanı Ömer Topsakal tarafından açıklama yapıldı. Topsakal, Kılıçdaroğlu'nun da içinde bulunduğu seçim otobüsüne, 15-17 yaşları arasında bir çocuk tarafından taşlı saldırı yapıldığını açıkladı.

Topsakal, taşlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "Yoğun bir katılım ve büyük bir coşkuyla geçen Sakarya Mitingimizin ardından, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da içinde bulunduğu seçim otobüsümüze, 15-17 yaşları arasındaki bir çocuk tarafından, taşlı saldırı gerçekleştirildi. Genel Başkanımız, olayı öğrenmesinin hemen ardından, Sakarya Milletvekilimiz Sayın Engin Özkoç'u arayarak 'Evladımızın kimliği hiçbir şekilde açıklanmasın, aileye de hukuki destek verilsin. Bu çocuk Türkiye'nin evladıdır; seçimler gelir geçer, çocuğun zarar görmemesi en önemli konumuzdur. Asıl mesele onun yaptığı eylem değil, bir çocuğu böylesi bir provokasyona alet edenlerdir.' talimatını iletti" dedi.

Haberin Devamı

'EMNİYET GÜÇLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ'

Sakarya mitingi öncesinde, seçim aracının kullanacağı güzergahın üzerindeki bazı noktalara taş yığılarak yolun kapatılmaya çalışıldığına dair ihbar aldıklarını dile getiren Topsakal, "Bu provokasyon girişimi de Sakarya Emniyeti tarafından engellendi. Bu vesileyle emniyet güçlerimize de teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.