Gündem Koronavirüs aşısı bulundu mu? Sputnik V aşısı nedir?

Koronavirüs aşısı bulundu mu? Sputnik V aşısı nedir?

15.08.2020 - 11:29 | Son Güncellenme:

Rusya geçen gün koronavirüs aşısı geliştirdiğini tüm dünyaya ilan etmişti. Bugün bir kez daha sürpriz bir gelişme yaşandı ve Rusya Sağlık Bakanlığı, Sputnik V aşısının üretimine başlandığını duyurdu. Bu gelişme heyecan yaratırken Koronavirüs aşısı bulundu mu? Sputnik V aşısı nedir? soruları yine hızla arttı.

Koronavirüs aşısı bulundu mu Sputnik V aşısı nedir

'Sputnik V' adlı Kovid-19 aşısının üretimine başlandı. Rusya tarafından üretilen aşı hakkında dünya bilgi almak isterken Koronavirüs aşısı bulundu mu? Sputnik V aşısı nedir? soruları sorulmaya başlandı.

Haberin Devamı

KORONAVİRÜS AŞISI BULUNDU MU?

Gelen son dakika haberine göre, Rusya Sağlık Bakanlığı, N.F. Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen 'Sputnik V' adlı Kovid-19 aşısının üretimine başlandığını duyurdu.

PUTİN'İN KIZI DA AŞIYI DENEDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyada ilk corona virüs aşısının ülkesinde tescil edildiğini açıkladı. Hatta Putin, iki kızından birinin aşıyı denediğini de duyurdu. Rusya’nın açıklamasının ardından Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, aşının Türkiye’de kullanılabilmesi için DSÖ’den onay gerektiğini belirtti. Rusya ile aramızdaki karşılıklı aşı protokolü nedeniyle, onay çıktığında aşının ilk ulaşacağı ülkelerden biri de Türkiye olacak.

Haberin Devamı

Son dakika haberine göre, corona virüsle mücadelede ‘İlk aşıyı kim bulacak’ yarışında Rusya, kendini lider ilan etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Rusya, dünyada COVID-19’a karşı ilk aşıyı geliştiren ve resmen tescil eden ülke oldu.

Bu aşı yeterince etkili ve yapıldığı kişilerde uzun süreli bağışıklık sağlıyor. Aşının gerekli tüm klinik deneyleri geçtiğini de vurgulamak isterim” dedi. Aşının geliştirme sürecine ailesinin de doğrudan katkıda bulunduğunu belirten Putin şunları söyledi:

Tescil süreci tamamlanan koronavirüs aşısının deney sürecine kızlarımdan biri de katıldı. Aşının geliştirilmesine katkıda bulundu.

İlk aşı yapıldığında o gece ateşi 38 dereceye çıktı. Ancak ertesi gün 37 seviyelerine düştü ve başka yan etki gözlenmedi.”