Gündem KPSS tercih kılavuzu 2022: KPSS tercih işlemleri nasıl yapılır, tercihler için son gün ne zaman?

KPSS tercih kılavuzu 2022: KPSS tercih işlemleri nasıl yapılır, tercihler için son gün ne zaman?

30.06.2022 - 19:17 | Son Güncellenme:

KPSS tercihleri için süreç başladı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre KPSS-2022/1 tercih kılavuzu yayımlandı. Tercihler 30 Haziran itibariyle ÖSYM AİS aracılığıyla alınacaktır. Peki, KPSS tercihi nasıl yapılır, son gün ne zaman?

KPSS tercih kılavuzu 2022: KPSS tercih işlemleri nasıl yapılır, tercihler için son gün ne zaman

ÖSYM tarafından düzenlenecek olan KPSS için tercihler bugün itibariyle başladı. 30 Haziran 2022'de başlayan KPSS tercihleri 7 Temmuz 2022'de sona erecek.

Haberin Devamı

KPSS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

Tercih işlemleri KPSS 2022/1 tercih kılavuzuna göre ÖSYM "https://ais.osym.gov.tr" adresinden elektronik olarak yapılacaktır. Adaylar tercih yapabilmek için sisteme T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapacaktır.

KPSS TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS TERCİH ÜCRETİ NE KADAR, HANGİ BANKAYA YATIRILIR?

KPSS tercih ücreti 30 TL. Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) üzerinden ücret ödemesi yapabilirsiniz.