Gündem Kredi kartı kullanıcıları dikkat! İnternet alışveriş onayı için son gün ne zaman?

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! İnternet alışveriş onayı için son gün ne zaman?

31.01.2018 - 10:27 | Son Güncellenme:

Kredi kartı ile internet üzerinden alışveriş yapan kullanıcıların onayı için son gün. BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) kararı ile 17 Ağustos'tan 31 Aralık'a, ardından da 31 Ocak'a uzattığı internetten kredi kartıyla alışverişe tanınan onay süresinde bugün son gün. İşte kredi kartı internet onayı için merak edilen soruların yanıtları...

Kredi kartı kullanıcıları dikkat İnternet alışveriş onayı için son gün ne zaman

BDDK'nın 17 Ağustos'tan 31 Aralık'a, ardından da 31 Ocak'a uzattığı internetten kredi kartıyla alışverişe tanınan onay süresinde bugün son gün olarak belirlendi. Bankalarına onay vermeyen müşteriler, 1 Şubat itibariyle kartlarını internet alışverişinde kullanamayacak.

Haberin Devamı

BDDK'dan internetten alışveriş yapanlar için açıklama

Kredi kartlarında yeni dönem 1 Şubat’tan itibaren hayata geçiyor. Bankalarına gerekli talimatı vermeyenlerin kartları otomatik olarak internetten alışverişe kapatılacak.

Kredi kartıyla yapılacak internetten alışverişte kullanıcı onayı zorunluluğu getiren uygulamanın süresi 17 Ağustos’tan 31 Aralık’a uzatılmıştı. Uygulama, 1 Ocak 2018 tarihinde başlayacaktı. Ancak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben yeni bir açıklama yaparak, “İnternetten kartla alışverişe onay süresini 31 Ocak 2018’de sona erdireceğiz” dedi.

Akben, sürenin bankalar ve vatandaşlardan gelen talepler ile yıl sonunda gerek yoğunlaşan harcamalarda gerekse banka sistemlerinin entegrasyonunda aksama olmaması için uzatıldığını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 17 Ağustos'tan 31 Aralık'a, ardından da 31 Ocak'a uzattığı internetten kredi kartıyla alışverişe tanınan onay süresinde sona gelindi. Bugün sona erecek işlemle ilgili BDDK, yeni bir süre uzatımı olmayacağını açıklarken, bankalar da dün itibariyle onay vermeyen yaklaşık 14 milyon kartın sahibine mesajlarla son çağrıyı yaptı.

45 MİLYON KREDİ KARTI BULUNUYOR

BDDK'dan alınan son rakamlara göre Türkiye'de 45 milyon banka kartı bulunuyor. Bu 45 milyon kart içinden en son 31 milyon kart için talep alındığı belirtişmişti.