Gündem ‘Kritik bir süreçte mücadele veriyoruz’

‘Kritik bir süreçte mücadele veriyoruz’

22.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Bakanı Yaşar Güler, dün Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları ile birlikte ‘Madalya Tevcih, Başarılı Birlik ve Personelin Ödüllendirilmesi Töreni’ne katıldı.

‘Kritik bir süreçte mücadele veriyoruz’

ANKARA Milliyet  - Törende konuşan Bakan Güler, İkinci Dünya Savaşı ve Soğuk Savaş Dönemi’nin ardından, küresel düzeyde risk ve tehditlerin en fazla yaşandığı, aktörlerin ve rollerin sürekli değiştiği, çıkar çatışmalarının savaşa evrildiği kritik bir süreçten geçtiklerini belirtti. Türkiye’nin dinamik bir bölgede yer aldığını ve gelişmelerden etkilendiğini vurgulayan Güler, şunları söyledi:  

Haberin Devamı

Barış ve istikrara katkı 

“Millî Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bölgemizi ateş çemberi hâline getiren sorunlarla mücadele edebilmek, asil milletimizin hak ve menfaatlerini tavizsiz bir şekilde koruyabilmek için çok boyutlu bir güvenlik anlayışıyla faaliyetlerini icra ediyor. Bir yandan ülkemize yönelik tehditleri kaynağında bertaraf ederken diğer yandan da birçok coğrafyada, barış ve istikrarın tesisine yönelik gayretlerimizi sürdürüyoruz.”