Gündem Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

06.09.2015 - 16:15 | Son Güncellenme:

Eylül ayına girdiğimiz şu günlerde vatandaşların merakla beklediği Kurban Bayramı tarihi ve kurbanlık fiyatları belli oldu. Peki Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak? İşte o ayrıntılar...

Kurban Bayramı ne zaman Bayram tatili kaç gün olacak

Milyonlarca Müslümanın merakla beklediği Kurban Bayramı 'na sayılı günler kaldı. Bayram tatilinde özellikle memleketlerine ya da tatile gidecek olanlar bayram tatilinin kaç gün olacağını merak ediyor. Kurban Bayramı ne zaman başlıyor, tatil kaç gün sürecek, kurbalık fiyatları bu yıl nasıl olacak gibi soruların cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyin.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR, TATİL KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı 24 Eylül Perşembe günü başlıyor. Yani 4,5 gün tatil yapacağız.

2015 Kurban Bayramı Tatilinin Arifesi 23 Eylül 2015 Çarşamba günü yarım gün resmi tatildir.

2015 Kurban Bayramı Tatilinin Birinci günü 24 Eylül 2015 Perşembe günü tam gün resmi tatildir.

2015 Kurban Bayramı Tatilinin İkinci günü 25 Eylül 2015 cuma günü tam gün resmi tatildir.

2015 Kurban Bayramı Tatilinin Üçüncü günü 26 Eylül 2015 Cumartesi günü tam gün resmi tatildir.

2015 Kurban Bayramı Tatilinin Dördüncü günü 27 Eylül 2015 Pazar günü tam gün resmi tatildir.

KURBAN BAYRAMI HİCRİ TAKVİME GÖRE HANGİ GÜNLER?

Kurban Bayramı, müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayramdır. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine ‘Eyyâm-ı nahr’ (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke’de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir Kurban Bayramı aynı tarihlere tekabül eder.

KURBANLIK FİYATLARI ARTIYOR

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Mustafa Bılıkçı, fiyatların hayvan azlığı ve kurbanlık piyasasını bekleyen besicinin elindeki hayvanı kesime göndermemesinden kaynaklandığı öne sürerek,karkas et ithalatının gündeme alınması gerektiğini savundu.

Afyon, Elazığ, Edirne ve Tokat'ta ise fiyatlar 26 lirayı da aştı. Perakende piyasasında da fiyatlar ortalama 40 liranın üzerine çıktı. Fiyatların yükselmesinde ithalata rağmen hayvan açığının olması, ramazan ayında talebin artması ve kurban bayramı öncesi besicilerin hayvanlarını elinde tutmayı tercih etmesinin etkili olduğu ifade ediliyor.

2015 KURBAN BAYRAMI TAHMİNİ KURBANLIK FİYATLARI ŞÖYLE:

Kurbanlık büyükbaş hayvan fiyatları : 5 bin ile 8 bin arası

Kurbanlık kuzu, koyun, koç küçükbaş hayvan fiyatları : 700 ile 1200 TL arasında

Canlı hayvan kilosu 10-15 TL arası olacağı düşünülüyor.

Büyükbaşta fiyat 5 bin ile 8 bin TL arasında, küçükbaşta ise 700 TL ile 1.100 TL arasında değişecek. Canlı hayvanın kilosunun 10-15 TL arasında olacağı tahmin ediliyor.

Geçen yıl 250 TL den başlayan küçükbaş fiyatları bu yıl 450 TL den başlıyor.