Gündem Kurban kavurması için en özel tarifler!

Kurban kavurması için en özel tarifler!

14.09.2016 - 12:26 | Son Güncellenme:

Kurban bayramının en özel geleneklerinden olan kurban kavurması için çeşitli tarifleri sizler için derledik. Peki kurban kavurması yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar hangileri? İşte kurban kavurmasına dair tüm ayrıntılar...

Kurban kavurması için en özel tarifler

2016 Kurban Bayramı dolayısıyla Google trend olan aramalarında et kavurma nasıl yapılır, kurban etinden kavurma nasıl yapılır gibi aramalar olunca bizlerde konu hakkında sizler için bir haber hazırladık. İşte Kurban kavurması yapmanın püf noktaları ve detayları...

KAVURMA TARİFLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

KAVURMA TARİFİ

Malzemeler:

1 kg koyun but
100 gr kuyruk yağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik

Yemeğin Tarifi:

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını salana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Tencereyikapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.

DANA KAVURMA

Malzemeler:

1 kg yağsız dana kuşbaşı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Pulbiber, karabiber, tuz, kekik

Yemeğin Tarifi:

Kuşbaşı doğranmış etimizi tenceremize koyup orta ateşte kendi bırakıcağı suyunda haşlamaya bırakıyoruz bıraktığı suyu çektikten sonra üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edip haşlamaya devam ediyoruz. Haşlanan etimizi beklemeye alıp yağımızı tenceremize koyuyoruz. Ardından ısınan yağımıza sırasıyla pul biber karabiber kekik ve tuzumuzuda ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Ortalama 5 dk karıştırdığımız malzemelerimizin üzerine haşlanan etimizi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Etlerimiz kızarıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz etimiz kızardıktan sonra altını kapatıp servise hazırlıyoruz.

HAZIRLANIŞI:

Kurban kavurması için en özel tarifler

Dana etini kuşbaşı doğruyoruz ve tencereye koyuyoruz. Kapağını kapatarak orta ateşte pişirmeye başlıyoruz. Bir süre sonra suyunu bırakacaktır. 1,5-2 saat kadar kendi suyunda pişiriyoruz. Bu sürenin dolmasına yakın küçük küçük doğranmış iç yağını ayrı bir çelik tencerede eritiyoruz. Et pişmesine yakın kapağını açıyoruz ve kaynatarak suyunu çektiriyoruz.

Peşinden eritmiş olduğumuz iç yağını döküyoruz. Kalan kıkırdakları süzebilirsiniz de, ete de koyabilirsiniz. Tuzunu atıyoruz ve 10-15 dakika da yağıyla kavuruyoruz. Kavurmamız bu şekilde daha lezzetli olur. Kavurmayı mevsim salatası ve turşu ile servis edebilirsiniz.

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) üyelerinden Koray Türk, Kurban Bayramı sofralarının vazgeçilmezi kavurmanın püf noktalarını anlattı.

Et Bir Gün Dinlendirilmeli

Kavurma ikramının bayramın ilk gününde itibaren başladığını, bu nedenle etlerin dinlendirilmesine fırsat bulunamadığını anlatan Türk, ”Kuzu ve dana kavurmanın lezzetli ve yumuşak olması için etin bir gün dinlendirilmesi gerekir” dedi.