Gündem KYK Personel alımları ne zaman?

KYK Personel alımları ne zaman?

11.05.2018 - 18:30 | Son Güncellenme:

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), personel alımı yapacağını geçen günlerde açıklamıştı. KYK personel alımı ne zaman başlayacak ve kaç personel alımı olacak? Personeller hangi sınavlara girmesi gerekiyor? KYK’nın böyle bir sayıda personel alımı genç işsiz rakamlarının aşağı yöne inmesi anlamına geliyor. Zaten amaç da genç işçilerin önünü açmak.

KYK Personel alımları ne zaman

KYK personel alımı ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

KYK personel alımlarını 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre puan almış kişilerin başvurularını değerlendirecek. Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan başarılı olmuş kişilerin puanlarına göre personel alımı yapılacak. KYK personel alımlarını Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Online Başvuru Sistemi üzerinden 09.05.2018 tarihinden 18.05.2018 tarihleri arasında yapılacak. Başvuru yapacak adaylar saat 23.59’a kadar http://basvuru.gsb.gov.tr sitesinden başvuru yapmak zorundalar. Başvuru süresini son güne bırakmamakta fayda var. Çünkü bu tarz durumlarda bir anda yüklenmelerden dolayı sitenin yavaşlaması ya da anlık çökmeler meydana gelmektedir.

KYK kpersonel alımı yapacak

Haberin Devamı

Kredi Yurtlar Kurumu, toplam 1220 personel alacağını duyurdu. Personel alınacak meslekler ise şöyle; 10 diyetisyen ve 5 destek personeli (şoför), taşra teşkilatında istihdam edilecek 162 diyetisyen, 44 psikolog, 162 büro personeli, 82 destek (şoför) gibi kadrolar ayrılmış durumda. Geri kalan personeller ise sözleşmeli olarak çalışacak. Sözleşmeli çalışmak isteyen personeller için kriterler ise şöyle; Türkiye vatandaşı olmak, sicil kaydının temiz olması, askerliği yapmış kişilerin yanı sıra askerde olan kişilerde Kredi Yurtlar Kurumu’nun personel alımına başvurabilecek. Ancak askerlikte yoklama kaçağı ya da bakaya durumunda olan kişiler ise başvuru yapsa bile kabul edilmeyecek. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli maaşı alan kişiler başvuru yapamayacaklar.

KYK personelleri hangi sınavlara girmek zorunda

Personel olarak aday olmak isteyen kişiler Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan aldıkları puan dışında da sınavlara girecek. Bu sınavlardan da yüz üzerinden en az 70 puan alma şartı var. Personellerin gireceği sınavlar ise genel kültür, ifade yeteneği, temsil kabiliyeti ve iletişim becerileri olmak üzere dörde ayrılıyor.