Gündem KYK yapılandırma 2021 ne zaman? KYK borç ödeme nasıl yapılır?

KYK yapılandırma 2021 ne zaman? KYK borç ödeme nasıl yapılır?

21.06.2021 - 15:56 | Son Güncellenme:

KYK borcu yapılandırma haberleri yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Resmi Gazete'de yayımlanan KYK borcu yapılandırma kararı borçluları harekete geçirdi. Peki KYK yapılandırma 2021 ne zaman? KYK borç ödeme nasıl yapılır?

KYK yapılandırma 2021 ne zaman KYK borç ödeme nasıl yapılır

Üniversite hayatı boyunca KYK kredisinden yararlanan öğrenciler, okul bittikten sonra borcunu ödemek zorunda. KYK borcu olanları ilgilendiren güzel haber ise çok geçmeden geldi. KYK borçlarının yapılandırılacağı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki KYK borç yapılandırma ne zaman ve nasıl yapılır?

Haberin Devamı

KYK BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NE ZAMAN?

KYK borçları bu süreçte yapılandırma kapsamında olacak. Yapılandırmadan faydalananlar ödemelerini 6, 9, 12, 18 aylık taksitler şeklinde ödeyebilecekler. Yapılandırma için için 31 Ağustos'a kadar başvuru yapılması gerekecek. İlk taksit ödemeleri ise eylül sonuna kadar yapılacak.

KYK BORÇ YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR?

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından ya da e-Devlet üzerinden vergi borcu yapılandırma başvurusu yapılabiliyor.

Öncelikle Gelirler İdaresi Başkanlığının İnteraktif Vergi Dairesine giriş yapmalısınız.

Bu ekranda E-Devlet ile giriş seçeneği bulunmaktadır. Buna tıklayın ve E-Devlet bilgilerinizle giriş yapın. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde talimatlarla ilerleyerek birkaç adımda taksitlendirme işlemine başvuruda bulunabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ya da vergi dairelerine giderek yapılandırma başvurusu yapabilirsiniz.

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA ÖDEMESİ NASIL YAPILACAK?

Yapılandırmadan faydalanacaklar, ödemelerini 6, 9, 12 ve 18 aylık taksitler halinde ödeyebilecekler.

Kanuna göre, düzenlemenin uygulanmasında kullanılacak Yİ-ÜFE aylık değişim oranları, Türkiye İstatistik Kurumunun her ay için belirlediği 31 Aralık 2004 tarihine kadar toptan eşya fiyatları endeksi (TEFE) aylık değişim oranlarını, 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren üretici fiyatları endeksi (ÜFE) aylık değişim oranlarını, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) aylık değişim oranlarını, 1 Kasım 2016 tarihinden itibaren aylık yüzde 0,35 oranını ifade edecek.