Gündem KYK yurt başvuruları başlıyor! KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

KYK yurt başvuruları başlıyor! KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

19.08.2019 - 07:06 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvuruları bugün başlıyor. Yüz binlerce üniversite öğrencisi tarafından yakından takip edilen KYK yurt başvurularının başlayacağı tarihi Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Hesabı üzerinden yapılan açıklamada başvuruların 19 Ağustos tarihinde başlayacağı ve 26 Ağustos'a kadar alınacağı bilgisi adaylar ile paylaşıldı. Peki KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

KYK yurt başvuruları başlıyor KYK yurt başvurusu nasıl yapılır

KYK yurt başvuruları bugün alınmaya başlanıyor. Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlar için başvuru işlemleri bugün alınmaya başlanacak. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan duyuruda KYK yurt başvuru işlemlerinin 19 Ağustos Pazartesi günü başlayacağı bilgisi adaylar ile paylaşıldı. Adaylar KYK başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden 26 Ağustos tarihine kadar yapabilecek.

Haberin Devamı

KYK YURT KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından yurtkur.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden duyurulur. Başvurular E-Devlet üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek E-Devlet şifresi almaları veya diğer E-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

KYK yurt başvuruları 19 Ağustos tarihinden itibaren alınmaya başlanacak.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvuruları henüz başlamadı. KYK burs başvuruları başladığında haberimizin içeriğinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

1. Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır, bu öğrenciler ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapacaklardır.

Haberin Devamı

2. ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler,

3. Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler,

4. Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-devlet portalı üzerinden yapacaklardır.

5. Değerlendirme sonuçları; Kurumumuz internet sayfası http://sonuc.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.

GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin) Şehit ve gazi çocuğu, gaziler (Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınan belge (Seyahat Kartı dahil) veya Sosyal Güvenlik Kurumundan ilgili kanun maddelerine göre aylık bağlandığını gösterir belge) % 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor) Lise ve dengi öğrenimlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar ve/veya Devlet koruması altında olan öğrenciler (İlgili kurum ve kuruluşlardan alınacak belge) Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar, (Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge) Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı) Gönüllü güvenlik korucusu olarak çalışan ve çalışırken vefat edenlerin, gönüllü güvenlik korucusu olarak emekliye ayrılan ve emekliye ayrıldıktan sonra vefat edenlerin çocukları (İlgili kurum ve kuruluşlardan alacakları belge)