Gündem LGS 1. Nakil başvurusu nasıl yapılır, sonuçlar ne zaman açıklanır? LGS kılavuzu 2020

LGS 1. Nakil başvurusu nasıl yapılır, sonuçlar ne zaman açıklanır? LGS kılavuzu 2020

12.08.2020 - 11:18 | Son Güncellenme:

LGS tercih sonuçları açıklandıktan sonra LGS 1. Nakil başvuru işlemleri alınmaya başladı. 10-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında alınacak olan LGS 1. nakil başvurularının sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS 2. Nakil başvuru işlemleri ne zaman başlayacak? İşte LGS nakil işlemleri hakkında bilinmesi gerekenler...

LGS 1. Nakil başvurusu nasıl yapılır, sonuçlar ne zaman açıklanır LGS kılavuzu 2020

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Liseye Geçiş Sistemi (LGS) 20 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirildi. 8. Sınıfların katılım sağladığı LGS sınavı ardından tercih işlemleri alındı ve sonuçları açıklandı. Bugünlerde devam eden LGS 1. Nakil işlemleri 14 Ağustos'a kadar sürecek. Peki LGS 1. Nakil işlemi nasıl yapılır? LGS 1. Nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

LGS 1. NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 2 (iki) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 17 Ağustos 2020 ve 24 Ağustos 2020 tarihlerinde ilan edilecektir.

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvurmaları hâlinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 24-26 Ağustos 2020 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları -açık liseler ile mülakat ve yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç-sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

İlköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrenciler, geçerli “Engelli Sağlık Kurulu Raporu/Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER)” ve ortaöğretim kademesine yönelik “Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu” doğrultusunda ikamet adresleri, yetersizlik durumu ve özellikleri dikkate alınarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ilgili mevzuat çerçevesinde, her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde 24-26 Ağustos 2020 tarihlerinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu kararı ile yerleştirilecektir.

Haberin Devamı

LGS 1. NAKİL BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS 1. Nakil başvuru sonuçları 17 Ağustos 2020 tarihinde açıklanacak.

LGS 2. NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvuruları 17-21 Ağustos 2020 tarihleri arasında alınacak.Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı 24 Ağustos 2020'de duyurulacak.

Haberin Devamı

LGS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ