Gündem LGS tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB LGS lise boş kontenjan ve nakil işlemleri...

LGS tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB LGS lise boş kontenjan ve nakil işlemleri...

03.08.2020 - 14:25 | Son Güncellenme:

LGS tercih sonuçları heyecanla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı 8. sınıf öğrencileri için 20-29 Temmuz tarihleri arasında tercih işlemlerini kabul etmişti. Öğrenciler e okul tercih robotu ile tercihlerini tamamladı. Şimdi sıra LGS tercih yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanların açıklanmasında. Peki, lise tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak MEB LGS lise boş kontenjan ve nakil işlemleri...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencilerine uygulanan LGS'nin sonuçlarının açıklanmasının ardından 20-29 Temmuz tarihleri arasında LGS tercihleri yapıldı. e-Okul aracılığı ile yapılan LGS tercihlerinin sonuçları ise heyecanla bekleniyor. MEB merakla beklenen tarihi duyurdu. Peki, LGS tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, boş kontenjanlar belli oldu mu?

Haberin Devamı

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

10 Ağustos tarihinde yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar açıklanacak. LGS tercih sonuçları meb.gov.tr'den sorgulanacak. Tercih sonuçlarına göre öğrenciler boş kontenjanı bulunan okullar için nakil isteyebilecek.

LGS NAKİL SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçlarının ilanı 17 Ağustos 2020'de belli olacak. 2. nakil sonuçlarının ilanı 24 Ağustos 2020'de olacak.