Gündem Lüks hayat sorusu yanıtsız kaldı

Lüks hayat sorusu yanıtsız kaldı

05.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kara para aklama, vergi kaçırma suçlamalarıyla gözaltına alnan Dilan ve Engin Polat çiftinin haklarındaki iddiaları reddettikleri ve aylık gelirlerinin 150-200 bin TL arasında olduğunu söyledikleri öğrenildi. Çift, “Bu gelirle, böyle lüks bir hayatı nasıl yaşıyordunuz?” sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Lüks hayat sorusu yanıtsız kaldı

Ferit Zengin - İstanbul ve yurt genelinde kurdukları güzellik ve medikal şirketler aracılığıyla örgütlü şekilde kara para aklama, vergi kaçırma suçlamalarıyla aralarında akraba ve çalışanlarının da bulunduğu 22 şüpheli isimle gözaltına alınan Dilan ve Engin Polat çifti, polis sorgusunda suçlamaları kabul etmedi. Aylık gelirlerinin 150-200 bin lira olduğunu söyleyen çiftin, para transferlerini ticari faaliyetler doğrultusunda yaptıklarını söyledikleri öğrenildi. 

Haberin Devamı

Lüks hayat sorusu cevapsız 

Emniyetteki ifadelerinde “Para kaçırmadık, yolsuzluk yapmadık” diyen çiftten Dilan Polat, “Ben şirketin reklam yüzüyüm ticari faaliyetleri bilmem. Ticari faaliyetleri Engin yürütüyordu” dedi. Polat çiftinin, “Bu gelirle, böyle lüks bir hayatı nasıl yaşıyordunuz” sorusunu ise yanıtsız bıraktıkları öğrenildi. 

Son dönemlerdeki ikamet değişikliklerini çocuklarının okulları için yaptıklarını söyleyen Dilan Polat’ın ifade sırasında sürekli ağladığı ve para giriş çıkışları ile ilgili sorulara “Bilgim yok, eşim ve muhasebeciler takip etti” şeklinde cevap verdiği öğrenildi. Şirketlerine giren 200 milyon liralık paranın kaynağı sorulan Engin Polat’ın soruya “Tekfen Tek Başel Tek Plastik isimli bir firma için ürün yaptırdık ve ona karşılık aldık” cevabını vermesi ancak çiftin BYZ isimli firmasının bu miktarda bir ürün tedariki yapabilecek kapasitesinin olmaması dikkat çekti. 

Haberin Devamı

Firari 7 şüphelinin yakalama çalışmalarının devam ettiği soruşturmada, örgüt elebaşı olarak gözüken ve 40 sayfa ifade veren Engin Polat’ın sorular kapsamında kendisine yöneltilen örgütlü şekilde kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarını reddettiği öğrenildi. 

İfadesinde kazandığı parayı biriktirdiklerini söyleyen Engin Polat’ın avukatı Ahmet Gün’ün, kazancının aylık 300 bin lira olduğunu söylediği tutanakta yer aldı.  

Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 16 şüpheli, tutuklanma talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Öte yandan Dilan Polat’ın ifadesi alındığı esnada baygınlık geçirdiği, koridora çıkarılan Polat’ın durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Avukatı suçladı

Mali Şube’de sorgulanan çifte, suçtan elde edilen kazancın aklanması ve vergi kanuna muhalefet doğrultusunda sorular sorulduğu, futbol ve diğer spor müsabakalarında bahis ve şans oyunları düzenlenmesi kanuna muhalefet ile ilgili soru yöneltilmediği öğrenildi. Gözaltındaki Engin Polat’ın babası Sezgin Polat ise sorgusunda ilginç bir iddiada bulundu. Organizasyonun arkasında, gözaltındaki avukat Ahmet Gün’ün olduğunu belirten baba Polat’ın, “Her şeyi o avukat ayarladı” dediği öğrenildi.