Gündem LYS başvuruları nasıl yapılır? (Başvurular ne zaman sona erecek?)

LYS başvuruları nasıl yapılır? (Başvurular ne zaman sona erecek?)

08.04.2017 - 07:49 | Son Güncellenme:

ÖSYM tarafından düzenlenen 2017 yılı LYS başvuruları 4 Nisan itibariyle başladı. 17 Nisan tarihine kadar başvuruların devam edeceği LYS için merak edilen tüm detayları bu haberimizde sizler için derledik. Peki LYS başvuruları nasıl yapılır? İşte başvuru işlemi ile ilgili detaylar...

LYS başvuruları nasıl yapılır (Başvurular ne zaman sona erecek)

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) başvuru tarihleri ÖSYM’nin yapmış olduğu resmi açıklama ile belirlendi. Yapılan açıklamaya göre LYS başvuru tarihleri 4 – 17 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihleri geçiren öğrencilerin başvuruları kesinlikle kabul edilmAeyecektir. Sınava girebilmek için gerekli olan ücret ödemesi ise 18 Nisan tarihine kadar yapılacaktır.

LYS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ödemesini yaptıktan sonra https://ais.osym.gov.tr adresine giriş yaparak bilgilerinizi kontrol etmeniz, gerekli durumda düzenlemeniz gerekmektedir. Bu işlemleri de 4-17 Nisan tarihleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Son düzenleme tarihi geçtikten sonra yapılacak olan düzenlemeler ÖSYM tarafından dikkate alınmayacaktır. Bu sebeple verilen tarihler arasında başvuru yapmaya özen gösteriniz.

Aday başvuru işlemini tamamlamak için son adım olarak başvuru merkezine gitmelidir. Başvuru merkezlerini ÖSYM internet sayfasında bulunan dokümanda bulabilirsiniz. Başvuru merkezine giderken adayın LYS ücretini ödediğine dair dekontu, aday başvuru formu, vesikalık fotoğraf ve T.C. kimlik numarası bulunan kimliği olmalıdır. Tüm gereken evraklar tamamlandıktan sonra başvuru merkezine giderek başvuru tamamlanır.

İnternet Üzerinden Başvuru İşlemleri

ÖSYM üzerinden bireysel olarak başvuru yapmaya hakkı olan adaylar bulunmaktadır. Bu adaylar sınav ödemesini yaptıktan sonra ÖSYM resmi internet sayfasında bulunan “2017-ÖSYS Bireysel Başvuru” bağlantısında bulunan adımları takip ederek başvurusunu tamamlayabilir. İnternet üzerinden işlemi tamamladıktan sonra “ Başvuru İşlemi Başarıyla Tamamlandı” uyarısını görmeden kesinlikle sayfayı kapatmayınız. Uyarıyı aldıktan sonra ise bu bilgilerinizi çıktı alınız.

ÖSYM’den Önemli Uyarı

ÖSYM’nin güncel olarak yapmış olduğu sınav saati duyurusu bulunmaktadır. Tüm alanlarda yapılacak olan sınavlardan saat 10.00’da olan sınava girecek olan adaylar 9.45’ten sonra, saat 14.30’da başlayacak olan sınava ise 14.15’ten sonra adaylar alınmayacaktır. ÖSYM yapmış olduğu uyarıyı dikkate alınmalı ve sınav saatinden en az 1 saat önce sınavın yapılacağı binada olunmalıdır.

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Alanları
Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) - 18 Haziran 2017
Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) - 17 Haziran 2017
Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) - 17 Haziran 2017
Matematik Sınavı (LYS-1) - 11 Haziran 2017
Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) - 10 Haziran 2017