Gündem LYS soru ve cevapları erişime açıldı! LYS 2017

LYS soru ve cevapları erişime açıldı! LYS 2017

17.06.2017 - 15:30 | Son Güncellenme:

2017 LYS sınav soru ve cevapları az önce resmi site üzerinden adayların erişimine açıldı. Geçtiğimiz hafta ve bu hafta sonu gerçekleştirilen LYS oturumlarının hemen ardından ÖSYM soru ve cevapları adayların erişimine açtı. LYS soru ve cevaplarına ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

LYS soru ve cevapları erişime açıldı LYS 2017

LYS heyecanı bu hafta da devam etti. Binlerce öğrenci bu hafta LYS-2, LYS-3 ve LYS-5 sınavına girdiler. 2017 Lisans yerleştirme sınavlarından üçüncü sırada yapılan LYS-2, dün saat 10:00 da başladı ve 12:15 de sona erdi. LYS-2 Fen Bilimleri; fizik, kimya ve biyoloji testleri yer aldı.Testlerde 30’ar soru vardı ve adaylara 45’er dakika cevaplama süresi verildi. Bugün gerçekleştirilen son LYS oturumunun ardından ÖSYM sınav soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı.

Haberin Devamı

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin sınav takvimine göre 2017 LYS sonuçlarının açıklanacağı tarih 11 Temmuz olarak belirlendi. Adaylar sınav sonuçları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden öğrenebilecekler.

LYS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS'DE 2 SORUNUN İPTALİ İSTENİYOR!

Üniversite sınavlarının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) kapsamında dün, LYS-1 Matematik oturumu yapıldı. 839 bin 124 adayın başvurduğu sınavda adaylara, 80 soru soruldu, 135 dakika süre tanındı. Bu yıl getirilen yeni uygulamayla LYS-1 Matematik Sınavı’nda, önceki yıllarda ayrı ayrı düzenlenen matematik ve geometri testleri birleştirildi. Bu değişiklikle birlikte, puan türlerinde Matematik’in katkısı da arttı. Tıp, Diş Hekimliği, Hukuk gibi en gözde programların puanlamasında etkili olan ve en çok adayın yarıştığı LYS-1 o nedenle çok önemliydi.

Haberin Devamı

Sınav sonrası uzmanlardan gelen yorumlara göre LYS-1 Matematik Sınavı’nda, 2 soru müfredat dışı ve mutlaka iptal edilmesi gerekiyor. Uzmanlar, sınavın 78 soru üzerinden değerlendirilmesi gerektiği görüşünde. Matematik öğretim programından kaldırılan “Uzayda Doğru ve Uzayda Düzlem” denklemlerinden gelen 2 sorunun iptali için pek çok aday da ÖSYM’ye itiraz başvurusunda bulunacak.