Gündem Maganda kurşunuyla yaralanan kız öldü

Maganda kurşunuyla yaralanan kız öldü

23.07.2008 - 11:33 | Son Güncellenme:

.

Maganda kurşunuyla yaralanan kız öldü

KIRIKKALE’nin Yuva Mahallesi’nde 19 Temmuz Cumartesi gecesi evlerinin balkonunda otururken, bir magandanın rastgele havaya ateş açması sonucu başına kurşun isabet ederek ağır yaralanan ilköğretim öğrencisi 8 yaşındaki Gülcan Karaca, Hacettepe Hastanesi’nde 3 gündür verdiği yaşam mücadelesini yitirdi. Minik kızın gözü yaşlı yakınları magandalara lanet yağdırırken, Gülcan'ın ölümüne neden olan magandanın kimliği henüz belirlenemedi.

Haberin Devamı

Kırıkkale Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda 2'nci sınıfa geçen Gülcan Karaca evlerinin balkonunda otururken, kimliği belirsiz bir magandanın zevk için havaya ateş açması sonucu başına isabet eden kurşunla ağır yayaralandı. Ailesi tarafından önce Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırılan talihsiz Gülcan, buradan Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada 3 gündür yoğun bakımda tutulan Gülcan Karaca dün gece yaşamını yitirdi. Küçük kızın ölümü kentte üzüntüye neden olurken, anne Vahide Karaca ve yakınları sinir krizleri geçirip, ağıtlar yakarak göz yaşı döküp magandalara lanet yağdırdı. Kırıkkale Milli Eğitim Müdür Vekili Şuayip Bütün ve şube müdürleri de, Karaca ailesini ziyaret ederek, başsağlığı dileklerinde bulundu.

Haberin Devamı

‘3 GÜN BETONDA YATIP DUA ETTİK’

Talihsiz Gülcan’ın dedesi Necip Karaca, annesi Vahide, babası Şemsettin ve yengeleri Emine Karaca, olay anını anlatırken, göz yaşı döktü. Minibüs şoförlüğü yapan Baba Şemsettin Karaca, “Üç gün boyunca kızımın yaşaması için hastane önünde betonlarda yatarak dua ettik. Ama olmadı, magandalar kızımın canını aldı” dedi.

Milli Eğitim Müdür Vekili Şuayip Bütün de “Henüz çiçeği burnundaki kızımızın hayatından olması, Milli eğitim camiasını üzdü. Düğünlerde silah sıkılması yerine evlenen çiftlere hediye alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

Gülcan Karaca’nın cenazesi, ailesi ve yakınları tarafından Kırıkkale’nin Yuva Mahallesi’nde toprağa verilirken, polies minik kızın ölümüne neden olan magandanın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.